Салати з плавленим сирком володіють прекрасним смаком, приємним ароматом і деякою пікантністю. Таке блюдо завжди буде вашою родзинкою на столі і порадує гостей. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів приготування салатів з плавленим сиром, які ви неодмінно оціните по достоїнству.
Салат «Мімоза» з плавленим сиром
Інгредієнти: морква - 2 шт.; картопля - 4 шт.; сирок плавлений - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; яйце - 4 шт.; рибні консерви - 200 г; майонез - за смаком; зелень. Приготування Картоплю і моркву промиваємо від бруду, відварюємо, очищаємо від шкірки і окремо натираємо на крупній тертці. Яйця варимо круто, відокремлюємо білки від жовтків. Білки подрібнюємо на крупній терочке, а жовтки - на дрібній. Рибні консерви добре розминаємо виделкою.? Цибулю дрібненько шаткуємо й ошпарюємо.? Плавлений сирок натираємо на крупній тертці.
Тепер викладаємо все шарами в салатник, промазуючи кожен невеликою кількістю домашнього майонезу . Отже, спочатку покриваємо дно картоплею, потім кладемо консерви, змішані з цибулею, далі йде плавлений сир, потім кладемо білки, моркву і зверху прикрашаємо блюдо жовтками. Ставимо салат в холодильник, а перед подачею посипаємо за бажанням свіжою зеленню.
Єврейський салат з плавленим сиром
Інгредієнти: сирок плавлений - 2 шт.; часник - 4 зубчики; майонез. Приготування Плавлені сирки натираємо на тертці, часник чистимо і пропускаємо через прес. Змішуємо всі інгредієнти на тарілці і заправляємо готовий салат з плавленим сиром і часником і майонезом.
Салат «Лакомка» з плавленим сиром
Інгредієнти: сирок плавлений - 3 шт.; морква - 3 шт.; яйце - 3 шт.; часник - 2 зубчики; майонез; спеції. Приготування Яйця відварюємо круто, чистимо і натираємо на тертці. Охолоджений плавлений сирок точно також подрібнюємо. Морква промиваємо, очищаємо і шаткуємо соломкою. Тепер всі інгредієнти з'єднуємо в салатнику, додаємо часник і добре перемішуємо. Заправляємо блюдо майонезом, приправляємо спеціями, знову перемішуємо і ставимо на кілька годин в холодильник.
Салат з копченим плавленим сиром
Інгредієнти: крабові палички - 500 г; сир - 150 г; копчений сир плавлений - 100 г; консервовані ананаси - 100 г; часник - 2 зубчики; майонез. Приготування Плавлений сирок з копченим смаком і простий сир натираємо на тертці. Ананаси нарізаємо дрібними кубиками, а крабові палички шаткуємо невеликими шматочками. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти в салатник, видавлюємо через прес кілька зубчиків часнику, заправляємо майонезом і як слід, перемішуємо. Перед подачею охолоджуємо наш салатик.
Салат з кальмарами і плавленим сиром
Інгредієнти: свіжі печериці - 500 г; кальмари - 500 г; плавлений сирок - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сметана - 2 ст. ложки; майонез; горіхи волоські - 1 ст. Приготування Отже, починаємо з того, що відварюємо кальмарів. Для цього їх спочатку промиваємо, очищаємо від плівки і кладемо на 3 хвилини в киплячу воду. Потім викладаємо морепродукти на тарілку і залишаємо остигати. Після цього нарізаємо їх соломкою.
Печериці обробляємо, миємо й відварюємо цілком. Для цього кладемо гриби в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і на слабенькому вогні проварюємо ще 10 хвилин до м'якості. Далі відкидаємо на друшляк, дрібно нарізаємо і змішуємо в окремому посуді з кальмарами. Часник очищаємо від лушпиння, моєму і разом з волоським горіхом дрібно шаткуємо. Плавлений сирок розтираємо разом зі сметанкою і майонезом до однорідного стану, додаємо горіхи і часник. Приготовленим соусом заправляємо наш салат з кальмарами і грибами, перемішуємо і подаємо до столу.