Сонячний і яскравий салат "Соняшник" безумовно, ефектно виглядає на святковому столі. Але не варто забувати і про смак страви, тому не забувайте експериментувати і додавати в цю закуску улюблені інгредієнти. В сьогоднішніх рецептах одним з цих інгредієнтів стануть гриби.
Рецепт салату "Соняшник" з грибами і куркою
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; свіжі гриби (печериці, гливи) - 200 г; яйця - 4-5 шт.; твердий сир - 180 г; рослинна олія; сіль, перець - за смаком; чіпси - 1 пачка; майонез. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій воді і охолодити. Готове м'ясо розбираємо на волокна з допомогою виделки. Гриби нарізаємо шматочками середньої величини і обсмажуємо на рослинному маслі до повного випаровування вологи. Любителі цибулі можуть також попередньо спессеровать його і змішати з обсмаженими грибами.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Яйця відварюємо відокремлюємо жовтки від білків і нарізаємо їх окремо один від одного. Змішуємо куру, гриби, сир і яєчні білки, приправляємо їх сіллю і перцем і заправляємо майонезом. Салат перемішуємо і викладаємо гіркою на плоске блюдо. Посипаємо салат тертим яєчним жовтком, а по периметру викладаємо пелюстки соняшника з чіпсів.
Салат "Соняшник" з маринованими грибами
Інгредієнти:
мариновані шампіньйони - 1 невелика банка; твердий сир - 150 г; куряче філе - 1 половинка; яйця - 4-5 шт.; чіпси - 1 пачка; маслини для прикраси; майонез. Приготування Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді, після чого остуджуємо і нарізаємо кубиками. Печериці також подрібнюємо будь-якими зручними шматками. Яйця відварюємо круто і також нарізаємо довільно. Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
Переходимо до формування салату. На дно плоского блюда першим шаром викладаємо курку і поливаємо її тонкою сіточкою з майонезу. Наступним шаром кладемо гриби, а потім подрібнені яйця. Змащуємо салат майонезом і посипаємо тертим сиром. Поверхня майонезу також прикрашаємо майонезній сіточкою і половинками маслин, що імітують насіння соняшника. По периферії салату викладаємо чіпси.
Салат "Соняшник" з смаженими грибами і копченою куркою
Інгредієнти: копчені стегенця - 2 шт.; печериці - 280 м; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; плавлений сир - 1 брикет; твердий сир - 120 г; часник - 2 зубчики; яйця - 5 шт.; майонез; зелень; маслини для прикраси; чіпси - для прикраси. Приготування Печериці смажимо з цибулею і морквою, після змішуємо все з нарізаною куркою і вареними яйцями. Заправляємо салат сумішшю плавленого сиру, зелені, майонезу і часнику. Викладаємо на тарілку, посипаємо тертим твердим сиром, прикрашаємо блюдо половинками маслин і чіпсами.