Салат з квасолею і кукурудзою можна приготувати в будь-який час року, так як консервовані боби прикрашають полиці супермаркетів в будь-який сезон. Рецепти цікавих салатів з участю цих інгредієнтів читайте нижче.
Салат з куркою, квасолею і кукурудзою
Інгредієнти: рослинне масло - 2 ч. ложки; кукурудза консервована - 1 1/2 ст.; чорна квасоля - 150 г; філе куряче варене - 150 г; манго - 1 шт.; червоний цибуля - 1/2 шт.; болгарський перець - 1/2 шт.; сік лайма - 3 ст. ложки; петрушка; лимонний сік. Приготування Манго і болгарський перець нарізаємо дрібними кубиками, цибулю також подрібнюємо. Куряче філе розбираємо на волокна і змішуємо з нарізаними овочами. Додаємо в салат, бобові і нарізану зелень петрушки. Заправляємо салат олією і соком лайма.
Салат з квасолею, сухариками і кукурудзою
Інгредієнти: квасоля червона - 1 банка; консервована кукурудза - 1 банка; болгарський перець - 2 шт.; часник - 2 зубчики; цибулю-шалот - 2 ст. ложки; авокадо - 2 шт.; сіль - 2 ч. ложки; цукор - 2 ст. ложки; цедра лайма - 1 ч. ложка; сік лайма - 6 ст. ложок; оливкова олія - 9 ст. ложок; свіжа петрушка; сухарики. Приготування Болгарський перець і авокадо нарізаємо кубиками. Цибулю ріжемо тонкими кільцями. Змішуємо всі овочі разом із зеленню. Готуємо заправку з соку лайма, масла, солі та цукру, поливаємо нею салат. Перед подачею посипаємо блюдо сухариками.
Салат з червоною квасолею, кукурудзою та сухариками подається кімнатної температури, відразу ж після приготування. Легкий салат з кукурудзою та квасолею можна подавати разом з основною стравою, або окремо, з часниковою грінкою. Також подібна закуска стане прекрасним доповненням до такого страві.
Салат з квасолею, кукурудзою і крабовими паличками
Інгредієнти: консервована квасоля - 1 банка; консервована кукурудза - 1 банка; болгарський перець - 2 шт.; крабові палички - 400 г; яйця - 5 шт.; зелень; майонез. Приготування Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Болгарський перець і крабові палички нарізаємо кубиками. Змішуємо підготовлені інгредієнти з консервованою квасолею і кукурудзою, після чого заправляємо салат майонезом і посипаємо зеленню. Перед подачею салат охолоджуємо в холодильнику.
Салат з сухариками, квасолею, ковбасою, кукурудзою та горошком
Інгредієнти: консервована квасоля - 1 банка; консервована кукурудза - 1 банка; консервований горошок - 1/2 банки; твердий сир - 150 г; ковбаса копчена - 350 г; солоний огірок - 1 шт.; часник - 2 зубчики; майонез. Приготування Ковбасу нарізаємо соломкою і змішуємо з консервованими бобовими. У суміш додаємо нарізану кубиками солоний огірок і натертий на дрібній тертці сир. Все ретельно перемішуємо і заправляємо салат сумішшю майонезу з давленим часником. Перед подачею салат слід остудити в холодильнику. Також не зайвим буде посипати салат сухариками, або солоним арахісом, щоб урізноманітнити текстуру.
Салат з консервованої квасолею і кукурудзою
Інгредієнти: крупа кіноа - 1 ст.; вода - 2 ст.; червона квасоля - 1 ст.; консервована кукурудза - 1 ст.; болгарський перець - 1/2 шт.; петрушка, зелена цибуля; оливкова олія - 1 ст. ложка; сік 1 лайма; гострий соус - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Відварюємо кіноа у воді до повного її вбирання, близько 20 хвилин. Змішуємо кіноа, квасолю, кукурудзу, зелень і нарізаний болгарський перець. В окремій мисці збиваємо масло з соком лайма і гострим соусом (наприклад, "Табаско"). Додаємо в заправку сіль і перець. Поливаємо салат підготовленої заправкою і ретельно перемішуємо. Подаємо страву відразу ж після приготування.