Смачний і легкий салат зі смаженою куркою - ідеальне весняне блюдо. Рецепти простих і смачних салатів читайте нижче.
Салат "Цезар" з смаженою куркою
Інгредієнти: хліб - 3 скибочки; оливкова олія; "Прошутто" - 4 скибочки; куряче філе - 400 г; салат латук; яйця - 2 шт.; тертий "Пармезан" - 1 ст. ложка. Для заправки:
філе анчоусів - 6 шт.; часник - 1 зубчик; оливкова олія - 2 ст. ложки; рослинне масло - 1/2 ст.; яєчні жовтки - 2 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки; діжонська гірчиця - 3/4 ч. ложки; тертий "Пармезан" - 3 ст. ложки. Приготування Почнемо з заправки. Філе анчоусів розминаємо виделкою разом з пропущеним через прес часником і дрібкою солі. Збиваємо масу, додавши 2 яєчних жовтки, лимонний сік і гірчицю . Не перестаючи помішувати, по краплях додаємо оливкову олію, а за ним і рослинне. Готовий соус доповнюємо тертим "Пармезаном" і приправляємо сіллю і перцем за смаком.
Хліб нарізаємо і підсушуємо в духовці, полив маслом. Разом з хлібом і запікаємо шматочки шинки, до золотистого кольору і хрускоту. Яйця відварюємо круто і ріжемо на четвертинки. Латук рвемо руками і укладаємо подушкою на блюдо.
Куряче філе натираємо сіллю і перцем і обсмажуємо до повної готовності. Нарізаємо куру і викладаємо на подушку з салату, зверху кладемо яйця, сухарі і крихту з шинки. Посипаємо все сиром і заливаємо соусом.
Рецепт салату з смаженими грибами, куркою і сиром
Інгредієнти: печериці - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; відварене куряче філе - 200 г; тертий твердий сир - 1/2 ст.; консервована кукурудза - 1/2 банки; майонез; сіль, перець; зелень. Приготування Гриби нарізаємо і обсмажуємо з цибулею до золотистого кольору. Змішуємо обсмажені гриби з нарізаною соломкою куркою, тертим сиром і кукурудзою. Заправляємо салат невеликою кількістю майонезу.
Салат зі смаженими печерицями та куркою
Інгредієнти: курячі стегенця - 4 шт.; оливкова олія; гриби шиітаке - 100 г; часник - 4 зубчики; чебрець - щіпка; салатна суміш - 140 г; лимонний сік - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів і поміщаємо в неї курячі стегенця, натерті сіллю, перцем і оливковою олією. Випікаємо куру в духовці 30 хвилин, після чого даємо охолонути і розбираємо на волокна.
Гриби нарізаємо і обсмажуємо з часником і чебрецем. Викладаємо гриби і куру на салатну суміш, поливаємо салат з куркою і смаженими грибами маслом і лимонним соком, приправляємо сіллю з перцем і подаємо до столу.