Весна настає, а разом з нею і пора доступних і смачних свіжих овочів. Ще один рецепт із серії весняних ми розповімо вам нижче - салат з огірками і сиром.
Салат з огірком, ковбасою і сиром
Інгредієнти: варена ковбаса - 6 шматочків; огірок - 1 шт.; твердий сир - 60 г; майонез; яйця - 2 шт.; зелену цибулю. Приготування Огірок нарізаємо пластинами за допомогою овочерізки. Яйця відварюємо і подрібнюємо. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Ковбасу ріжемо дрібними кубиками. Змішуємо ковбасу з яйцями, сиром і нарізаною зеленою цибулею, заправляємо все майонезом і загортаємо в смужку огірка. Закріплюємо все зубочистками. Салат з ковбасою, огірком, яйцем і сиром готовий!
Салат з помідорами, огірком, сиром і ковбасою
Інгредієнти: огірки - 2 шт.; помідори - 2 шт.; варена ковбаса - 200 г; твердий сир - 150 г; сухарики - 1 упаковка; майонез. Приготування Всі інгредієнти нарізаємо кубиками і змішуємо, заправивши майонезом. Перед подачею салат з огірками, помідорами і сиром посипаємо сухарями.
Салат з куркою, грибами, огірком і сиром
Інгредієнти: свіжі огірки - 2 шт.; куряче філе - 180 г; перепелині яйця - 4 шт.; печериці - 90 г; зелена цибуля; соєвий соус - 5 ст. ложок; кунжутна олія - 4 ст. ложки; сіль, цукор - по щіпці; насіння кунжуту. Приготування Куряче філе нарізаємо соломкою і обсмажуємо на рослинній олії, посоливши і поперчив. Свіжі огірки нарізаємо тонкою соломкою. На окремій сковороді обсмажуємо печериці, нарізані тонкими пластинами, до тих пір, поки з грибів не вийде все зайва волога. Перепелині яйця відварюємо некруто.
З соєвого соусу і кунжутного масла готуємо заправку: злегка розігріваємо соєвий соус і розчиняємо в ньому цукор (щіпку), додаємо кунжутне масло і гарненько все збиваємо. Любителі перцю чилі можуть покласти в заправку і його.
Викладаємо на плоске блюдо всі наші інгредієнти, а зверху поливаємо готовим соусом. Посипаємо салат подрібненою зеленою цибулею і кунжутом, подаємо до столу теплим.
Салат з куркою, огірком, яйцем і сиром
Інгредієнти: філе куряче (копчене) - 1 шт.; огірок - 2 шт.; твердий сир - 120 г; яйця - 4 шт.; майонез. Приготування Куряче філе нарізаємо соломкою разом з огірком. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Твердий сир натираємо на середній тертці. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти і заправляємо майонезом. Перед подачею салат охолоджуємо.