Часник може здаватися занадто різким в деяких стравах, але нейтралізувати різкий смак допоможе правильне приготування. Щоб не сторониться від поцілунків після щільного обіду, готуйте салати за рецептами, представленим нижче.
Салат з ананасом, куркою, сиром і часником
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; твердий сир - 100 г; яйця - 4 шт.; ананаси консервовані - 4 кільця; сіль, перець - за смаком; консервована кукурудза - 70 г; горіхи - 1 жменя; часник - 1 зубчик; масло рослинне - 1 ст. ложка; майонез. Приготування Куряче філе обсушуємо паперовими рушниками. Зубчик часнику перетираємо в ступці з маслом, сіллю і перцем. Отриману пасту розподіляємо по курці і залишаємо маринуватися на 20 хвилин. Мариновану куру ріжемо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі.
Яйця відварюємо круто і нарізаємо кубиками. Сир натираємо на крупній тертці. Ананаси ріжемо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо майонезом. Посипаємо готовий салат толченными горіхами.
Салат з сиром, часником і куркою
Інгредієнти: Для курки:
курячі гомілки - 500 г; часник - 2 зубчики; сік 1/2 лимона; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль. Для заправки:
оливкова олія - 1/4 ст.; лимонний сік - 1/8 ст.; часник - 1 зубчик; подрібнений базилік - 1/2 ст. ложки; сіль, цукор - по 1/4 ч. ложки. Для салату:
стручкова квасоля - 500 г; біла квасоля - 1 банка; томати черрі - 10 шт.; сир "Фета" - 1/4 ст. Приготування Курячі гомілки кладемо в миску разом з іншими інгредієнтами для маринаду. Все ретельно перемішуємо і залишаємо в холодильнику на 20 хвилин. Розігріваємо сковороду гриль і змащуємо її оливковою олією. Курку виймаємо з маринаду і кладемо смажиться на грилі близько хвилини, або до золотистого кольору. Після, зменшуємо вогонь і смажимо куру ще 6-8 хвилин, до повної готовності.
Перекладаємо м'ясо на тарілку і залишаємо на 5 хвилин.
Тим часом у каструлі кип'ятимо воду і бланшеруем в ній стручкову квасолю 1-2 хвилини. Відразу після бланшеровки промиваємо квасолю крижаною водою. З допомогою віночка збиваємо всі компоненти нашої заправки і відставляємо на час в сторону.
Томати черрі ріжемо навпіл. Куру відокремлюємо від кісток і також нарізаємо, змішуємо її з білої і стручкової квасолею, а також шматочками томату і сиром "Фета". Заправляємо салат попередньо підготовленої заправкою і добре перемішуємо. Салат з квасолею , куркою і часником подається до столу відразу після приготування.