Вернуться назад Распечатать

Салат з куркою і часником

Салат з куркою і часником
Часник може здаватися занадто різким в деяких стравах, але нейтралізувати різкий смак допоможе правильне приготування. Щоб не сторониться від поцілунків після щільного обіду, готуйте салати за рецептами, представленим нижче.

Салат з ананасом, куркою, сиром і часником


Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • твердий сир - 100 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • ананаси консервовані - 4 кільця;

  • сіль, перець - за смаком;

  • консервована кукурудза - 70 г;

  • горіхи - 1 жменя;

  • часник - 1 зубчик;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • майонез.


  • Приготування
    Куряче філе обсушуємо паперовими рушниками. Зубчик часнику перетираємо в ступці з маслом, сіллю і перцем. Отриману пасту розподіляємо по курці і залишаємо маринуватися на 20 хвилин. Мариновану куру ріжемо соломкою і обсмажуємо на рослинному маслі.
    Яйця відварюємо круто і нарізаємо кубиками. Сир натираємо на крупній тертці. Ананаси ріжемо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо майонезом. Посипаємо готовий салат толченными горіхами.

    Салат з сиром, часником і куркою


    Інгредієнти:
    Для курки:

  • курячі гомілки - 500 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • сік 1/2 лимона;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сіль.


  • Для заправки:

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • лимонний сік - 1/8 ст.;

  • часник - 1 зубчик;

  • подрібнений базилік - 1/2 ст. ложки;

  • сіль, цукор - по 1/4 ч. ложки.


  • Для салату:

  • стручкова квасоля - 500 г;

  • біла квасоля - 1 банка;

  • томати черрі - 10 шт.;

  • сир "Фета" - 1/4 ст.


  • Приготування
    Курячі гомілки кладемо в миску разом з іншими інгредієнтами для маринаду. Все ретельно перемішуємо і залишаємо в холодильнику на 20 хвилин. Розігріваємо сковороду гриль і змащуємо її оливковою олією. Курку виймаємо з маринаду і кладемо смажиться на грилі близько хвилини, або до золотистого кольору. Після, зменшуємо вогонь і смажимо куру ще 6-8 хвилин, до повної готовності.
    Салат з куркою і часником
    Перекладаємо м'ясо на тарілку і залишаємо на 5 хвилин.
    Тим часом у каструлі кип'ятимо воду і бланшеруем в ній стручкову квасолю 1-2 хвилини. Відразу після бланшеровки промиваємо квасолю крижаною водою. З допомогою віночка збиваємо всі компоненти нашої заправки і відставляємо на час в сторону.
    Томати черрі ріжемо навпіл. Куру відокремлюємо від кісток і також нарізаємо, змішуємо її з білої і стручкової квасолею, а також шматочками томату і сиром "Фета". Заправляємо салат попередньо підготовленої заправкою і добре перемішуємо. Салат з квасолею , куркою і часником подається до столу відразу після приготування.