У кожної господині, напевно, є свій рецепт вінегрету . Вони всі схожі між собою, адже набір продуктів практично однаковий - буряк, огірки, картопля. Але і відмінності є свої - хтось додає цибулю, хтось квашену капусту. Нижче вас чекає ще один цікавий варіант приготування цього салату - ми розповімо вам, як приготувати вінегрет з кальмарами.
Рецепт вінегрету з кальмарами
Інгредієнти: буряк - 200 г; картопля - 150 г; морква - 150 г; огірки мариновані - 2 шт.; кальмари - 2 шт.; оливки без кісточок - 50 г; зелена цибуля - 30 р; рослинна олія; сіль, лимонний сік - за смаком. Приготування Буряк, моркву і картоплю відварюємо до готовності. Кальмари чистимо й опускаємо в киплячу підсолену воду. Після закипання варимо 1 хвилину, а потім відкидаємо на друшляк. Овочі очищаємо, ріжемо соломкою або кубиками. Точно так само чинимо з маринованими огірками і кальмарами. Буряк поливаємо олією і перемішуємо. Це потрібно для того, щоб інші інгредієнти не пофарбувалися в червоний колір. Всі компоненти змішуємо, додаємо ще рослинного масла, сіль, лимонний сік за смаком. Готовий вінегрет розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо подрібненою зеленою цибулею і прикрашаємо оливками.
Вінегрет з кальмарами і морською капустою
Інгредієнти: консервовані кальмари - 2 банки ( по 240 г); консервований зелений горошок - 200 г; морська капуста - 200 г; картопля - 300 г; буряк - 150 г; морква - 150 г; огірки мариновані - 5 шт.; цибуля - 1 шт.; рослинна олія; сіль. Приготування Відварюємо картоплю, буряк і моркву до готовності. А потім охолоджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Буряк поливаємо столовою ложкою рослинного масла і перемішуємо. Кальмари нарізаємо соломкою. З'єднуємо всі інгредієнти, за смаком підсолюємо і заправляємо салат рослинною олією.
Вінегрет з кальмарами і гарбузом
Інгредієнти: буряк - 3 шт.; картопля - 4 шт.; солоні огірки - 3 шт.; гарбуз - 150 г; кальмари - 2 шт.; рослинне масло, сіль - за смаком. Приготування Буряк і картоплю відварюємо до готовності. А потім очищаємо і нарізаємо кубиками. Точно так само ріжемо і солоні огірки. Гарбуз очищаємо від шкірки і також варимо до готовності, а потім нарізаємо. Інгредієнти з'єднуємо, додаємо рослинне масло, сіль і перемішуємо. Сирі кальмари миємо й розрізаємо вздовж навпіл, а потім також уздовж нарізаємо їх довгими смужками. Після цього заливаємо ці смужки окропом і залишаємо хвилин на 5. Воду зливаємо. Вінегрет викладаємо на блюдо, а зверху розміщуємо наші кальмари, які химерно закрутилися.
Пісний вінегрет з кальмарами
Інгредієнти: буряк - 150 г; мариновані огірки - 2 шт.; часник - 3 зубчики; цибуля ріпчаста - половинка; кальмари - 200 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; розсіл з маринованих огірків. Приготування Кальмари чистимо, опускаємо в окріп і після закипання варимо 1-2 хвилини. Довше варити не варто, інакше вони будуть жорсткими. Потім їх остуджуємо і нарізаємо соломкою. Цибулю і часник нарізаємо тонкою соломкою і заливаємо розсолом (він повинен покрити овочі).
Ставимо посуд з цибулею і часником в мікрохвильовку і на максимальній потужності витримуємо 3 хвилини. Після чого відкидаємо на друшляк і охолодити. Буряк також нарізаємо соломкою, заливаємо тим же розсолом, якщо потрібно, то вливаємо ще, і ставимо на вогонь. Після закипання варимо хвилин 20. Після цього також відкидаємо на друшляк і охолодити. Огірки нарізаємо соломкою.
В невелику глибоку тарілку викладаємо шарами: спочатку буряк, потім огірки, кальмари, часник і цибулю. Злегка придавлюємо і поливаємо все це рослинним маслом. Приблизно на 30 хвилин прибираємо салат в холодильник, а перед подачею до столу перевертаємо на тарілку плоске блюдо.