Салат «Морське дно» - дуже незвичайне, смачне і корисне блюдо, яке додасть вашому столу вишуканість і шарм.
Салат «Морське дно» з креветками
Інгредієнти: консервована морська капуста - 200 г; цибулина - 1 шт.; оцет; крабове м'ясо - 200 г; яйце - 2 шт.; креветки - 200 г; червона ікра - для прикраси. Приготування Отже, з консервованої морської капусти зливаємо всю рідину і гарненько її віджимаємо. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і маринуємо в оцті. Крабове м'ясо заздалегідь розморожуємо і подрібнюємо. Курячі яйця відварюємо до готовності, чистимо і натираємо окремо білки і жовтки на крупній тертці.
Креветки теж відварюємо в підсоленій воді, споліскуємо, очищаємо і ріжемо навпіл. Тепер беремо чашку і викладаємо салат шарами: консервована морська капуста, цибуля, крабове м'ясо-яєчні білки, креветки і жовтки. Кожен шар промазуємо майонезом, прикрашаємо готовий салатик червоною ікрою і подаємо страву на святковий стіл.
Салат «Морське дно» з кальмарами
Інгредієнти: маринована морська капуста - 200 г; креветки - 150 г; консервовані кальмари - 1 банка; свіжі печериці - 200 г; вершковий сир - 150 г; майонез для заправки; рослинне масло. Приготування Спочатку давайте підготуємо всі необхідні інгредієнти для салату. Креветки відварюємо, остуджуємо і очищаємо. Гриби промиваємо, обробляємо, нарізаємо кубиками і підсмажити до рум'яного кольору на рослинній маслечко. З кальмарів зливаємо рідину і шаткуємо соломкою. Часник очищаємо, видавлюємо через прес і змішати з майонезом. Тепер беремо плоске блюдо і викладаємо салат шарами, промазуючи кожен майонезом: спочатку морська капуста, потім креветки, обсмажені гриби, консервовані кальмари і сир. Прикрашаємо страву за смаком зеленню, червоною ікрою, маслинами, даємо просочитися 40 хвилин, і подаємо до столу.
Салат «На морському дні» з печінкою тріски
Інгредієнти: морська капуста - 100 г; печінка тріски - 1 банка; свіжі помідори - 2 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; спеції. Приготування Печінка тріски дістаємо з масла і добре розминаємо виделкою. Помідори промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо великими кубиками. Огірки шаткуємо соломкою. Змішуємо всі інгредієнти в пиалке, заправляємо маслом з печінки тріски, посипаємо спеціями і гарненько перемішуємо.
Рецепт салату «Морське дно» з крабовими паличками
Інгредієнти: свіжа морська капуста - 150 г; цибулина - 1 шт.; крабові палички - 200 г; рибні консерви - 200 г; майонез - 200 мл; яйце - 3 шт. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати салат «Морське дно». Отже, беремо свіжу морську капусту, промиваємо кілька разів, кладемо в каструльку, заливаємо кип'яченою гарячою водою, солимо за смаком і відварюємо до готовності протягом 10 хвилин. Потім обережно виймаємо її і відкидаємо на друшляк стікати.
А цим часом поки готуємо всі інші інгредієнти, необхідні для салату. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо півкільцями і ошпарюємо окропом, щоб позбутися гіркоти. Крабові палички
попередньо розморожуємо і нарізаємо маленькими кубиками. Рибні консерви відкриваємо, обережно зливаємо маринад і розминаємо її виделкою. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо, чистимо від шкаралупи і відокремлюємо білки від жовтків. Яєчні білки натираємо на крупній терочку, а жовтки подрібнюємо на дрібній.
Тепер беремо глибоку чашку і починаємо викладати салат шарами в наступній послідовності. Отже, дно посуду покриваємо морською капустою, потім викладаємо подрібнену цибульку, крабові палички, рибні консерви, білки і жовтки. Всі шари промазуємо майонезом, прикрашаємо блюдо свіжою зеленню і залишаємо настоятися і просочитися приблизно на 2 години.