Салат з маринованими огірочками завжди виграшно виглядає на будь-якому столі. Він відмінно підходить до будь-якого гарніру і м'яса.
Салат «Берлінський» з маринованими огірками
Інгредієнти: картопля - 1 кг; цибулина - 1 шт.; кисле яблуко - 1 шт.; кмин - 1 ч. ложка; огірки мариновані - 3 шт.; спеції. Для соусу:
цукор - 3 ч. ложки; гірчиця - 2 ч. ложки; маринад огірковий - 100 мл; оцет винний - 50 мл; спеції. Приготування Картопля ретельно промиваємо, заливаємо водою, солимо, доводимо до кипіння і відварюємо на середньому вогні до готовності. Потім обережно виймаємо його, остуджуємо, очищаємо і нарізаємо кільцями.
Цибулю чистимо, шаткуємо кільцями, а огірочки кришимо кружечками. Яблуко очищаємо від шкірки, розрізаємо маленькими кубиками. Тепер змішуємо всі інгредієнти в глибокій мисці.
Окремо готуємо соус для салату. Для цього з'єднуємо гірчицю з огірковим розсолом, додаємо оцет і цукор. Всі компоненти з миски перекладаємо в банку, поливаємо заправкою, закриваємо кришкою і гарненько струшуємо. Ну, ось і все, картопляний салат з маринованими огірочками готовий, можна кликати всіх до столу.
Крабовий салат з маринованим огірком
Інгредієнти: мариновані огірки - 300 г; яйця варені - 2 шт.; крабові палички - 250 г; майонез - 150 мл; зелень петрушки - 20 р. Приготування Яйця відварюємо заздалегідь, остуджуємо, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо разом з огірками гуртками. Крабові палички розморожуємо, а потім подрібнюємо кубиками. Тепер викладаємо салат шарами, промазуючи кожен майонезом. Отже, спочатку кладемо мариновані огірочки, потім яйця, зверху посипаємо крабовими паличками і прикрашаємо блюдо свіжими листям петрушки.
Салат з грибами і маринованими огірками
Інгредієнти: опеньки мариновані - 500 г; кукурудза консервована - 400 г; огірки мариновані - 300 г; майонез - 150 мл. Приготування Кукурудзу відкриваємо, обережно зливаємо рідину і викладаємо в салатник. Гриби відкидаємо на друшляк і добре промиваємо від розсолу. Огірочки нарізаємо невеликими кубиками, змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом і ще раз ретельно перемішуємо.
Салат з яловичини з маринованими огірками
Інгредієнти: мариновані огірки - 2 шт.; яловичина - 400 г; цибулю-шалот - 2 зубчики; помідор - 3 шт.; болгарський перець - 1 шт.; часник - 1 зубчик; біла консервована квасоля - 400 г; базилік. Для заправки:
оцет - 80 мл; оливкова олія - 120 мл Приготування М'ясо промиваємо і відварюємо до готовності в каструлі з холодною підсоленою водою. Після цього, обережно виймаємо його з бульйону, остуджуємо і ріжемо тонкими смужками. Цибулю-шалот обчищаем і шаткуємо тонкими кільцями. Болгарський перчик розрізаємо навпіл, очистити від насіння і подрібнюємо тонкою соломкою. Часник чистимо і пропускаємо через прес. Мариновані огірочки і вимиті помідори нарубаем невеликими кубиками, а базилік і петрушку кришимо дрібненько ножем.
Тепер давайте приготуємо заправку для нашого салату: змішуємо в окремій піалі оливкове масло, оцет, маринад з консервованої квасолі і сіль. У салатницю перекладаємо всі приготовані інгредієнти, заправляємо приготованим соусом і ретельно перемішуємо.
Віденський салат з маринованими огірками
Інгредієнти: куряча копчена грудка - 250 г; мариновані огірки - 250 г; печериці - 50 г; рослинна олія; часник - 2 зубчики; гострий сир - 150 г; зелень петрушки - 1 пучок; майонез - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Для приготування салату з куркою і маринованими огірками, грудки нарізаємо смужками, грибочки промиваємо, обробляємо, шаткуємо кубиками і обсмажуємо на сковороді з додаванням масла до золотистої скоринки. В цей час натираємо на крупній терочке сир і додаємо його в гриби за кілька хвилин до готовності.
Мариновані огірки нарізаємо кружальцями. Зубчики часничку раздавливаем і подрібнюємо ножем. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо рубаним часником, свіжою петрушкою, солимо, перчимо за смаком і кладемо майонез. Все ретельно перемішуємо і ставимо готовий салат з куркою, маринованими огірками та грибами на стіл.