Якщо у вас планується святкове застілля, або ви просто чекаєте приходу гостей і не знаєте, чим їх здивувати і вразити, в цьому випадку вам неодмінно допоможе смачний і ситний салат з печінкою і огірками.
Салат з печінки з солоним огірком
Інгредієнти: яловича печінка - 500 г; солоні огірки - 5 шт.; морква - 3 шт.; цибулина - 5 шт.; оливковий майонез - за смаком; спеції. Приготування Печінку ретельно промиваємо, зрізаємо зайву плівку, кладемо її в киплячу воду, підсолюємо за смаком і варимо до готовності приблизно хвилин 30. Потім печінку остуджуємо і шаткуємо соломкою. Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо овочі на олії хвилин 10. Солоні огірочки подрібнюємо кубиками. Тепер змішуємо всі інгредієнти, перчимо і додаємо оливковий майонез. Гарненько перемішуємо і подаємо готовий салат до столу.
Салат з курячої печінки з солоними огірками
Інгредієнти: куряча печінка - 350 г; яйце - 4 шт.; огірки мариновані - 200 г; морква - 4 шт.; цибулина - 2 шт.; рослинне масло. Приготування Отже, спочатку відварюємо курячу печінку в підсоленій воді, після чого нарізаємо її тонкою соломкою. Огірки дрібно шаткуємо. Моркву ретельно промиваємо, відварюємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Подрібнений кільцями цибулька пасеруємо до золотистого кольору в маслечко. Яйця відварюємо, чистимо, відокремлюємо білки від жовтків. Білки натираємо на крупній тертці, а желточки залишаємо для прикраси салату.
Тепер починаємо викладати інгредієнти шарами: спочатку трохи печінки, обсмажений цибуля, мариновані огірки, терта морква і білки. Всі шари промазуємо майонезом і повторюємо послідовність ще раз. Готовий салат прикрашаємо тертим жовтком, прибираємо страву на 2 години в холодильник, а потім ставимо смачний салат з печінки з огірками на стіл.
Салат з печінки тріски з огірком
Інгредієнти: відварений рис - 100 г; яйце - 3 шт.; свіжий огірок - 200 г; цибулина - 1 шт.; печінка тріски консервована - 200 г; майонез. Приготування Рис промиваємо кілька разів, а потім відварюємо до готовності в злегка підсоленій воді. Яйця окремо варимо круто, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Свіжий огірок моєму, дрібно шаткуємо разом з очищеною цибулиною. З печінки тріски зливаємо зайве масло, а саму печінку добре розминаємо виделкою.
Коли всі інгредієнти готові, починаємо викладати салат шарами у такому порядку: спочатку рис, потім печінка, цибуля, рівномірний шар майонезу, яйце, огірок і знову майонез. Зверху прикрашаємо салат натертими яєчними жовтками, даємо трохи настоятися і подаємо на стіл.