Вернуться назад Распечатать

Салат з печінкою і огірками

Салат з печінкою і огірками
Якщо у вас планується святкове застілля, або ви просто чекаєте приходу гостей і не знаєте, чим їх здивувати і вразити, в цьому випадку вам неодмінно допоможе смачний і ситний салат з печінкою і огірками.

Салат з печінки з солоним огірком


Інгредієнти:

  • яловича печінка - 500 г;

  • солоні огірки - 5 шт.;

  • морква - 3 шт.;

  • цибулина - 5 шт.;

  • оливковий майонез - за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Печінку ретельно промиваємо, зрізаємо зайву плівку, кладемо її в киплячу воду, підсолюємо за смаком і варимо до готовності приблизно хвилин 30. Потім печінку остуджуємо і шаткуємо соломкою. Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо овочі на олії хвилин 10. Солоні огірочки подрібнюємо кубиками. Тепер змішуємо всі інгредієнти, перчимо і додаємо оливковий майонез. Гарненько перемішуємо і подаємо готовий салат до столу.

    Салат з курячої печінки з солоними огірками


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 350 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • огірки мариновані - 200 г;

  • морква - 4 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Отже, спочатку відварюємо курячу печінку в підсоленій воді, після чого нарізаємо її тонкою соломкою. Огірки дрібно шаткуємо. Моркву ретельно промиваємо, відварюємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Подрібнений кільцями цибулька пасеруємо до золотистого кольору в маслечко. Яйця відварюємо, чистимо, відокремлюємо білки від жовтків. Білки натираємо на крупній тертці, а желточки залишаємо для прикраси салату.
    Тепер починаємо викладати інгредієнти шарами: спочатку трохи печінки, обсмажений цибуля, мариновані огірки, терта морква і білки. Всі шари промазуємо майонезом і повторюємо послідовність ще раз. Готовий салат прикрашаємо тертим жовтком, прибираємо страву на 2 години в холодильник, а потім ставимо смачний салат з печінки з огірками на стіл.

    Салат з печінки тріски з огірком


    Інгредієнти:

  • відварений рис - 100 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • свіжий огірок - 200 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • печінка тріски консервована - 200 г;

  • майонез.


  • Приготування
    Салат з печінкою і огірками
    Рис промиваємо кілька разів, а потім відварюємо до готовності в злегка підсоленій воді. Яйця окремо варимо круто, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Свіжий огірок моєму, дрібно шаткуємо разом з очищеною цибулиною. З печінки тріски зливаємо зайве масло, а саму печінку добре розминаємо виделкою.
    Коли всі інгредієнти готові, починаємо викладати салат шарами у такому порядку: спочатку рис, потім печінка, цибуля, рівномірний шар майонезу, яйце, огірок і знову майонез. Зверху прикрашаємо салат натертими яєчними жовтками, даємо трохи настоятися і подаємо на стіл.