Салат може мати безліч «осіб». Тема салатів невичерпна, оскільки салати - це найбільш універсальний тип страви. У готуванні і придумуванні різних салатів є де «розгулятися» вашої кулінарної фантазії, і справа це цілком вдячна.
А ще іноді треба приготувати що-небудь швидко і особливо не заморочуючись і знову його Величність Салат - у ньому можуть поєднуватися різні продукти, наприклад, м'ясо, огірок, гриби і яйце. Припустимо, ви знайшли все це в холодильнику (поповнюйте його частіше різними свіжими продуктами).
Салат з м'ясом і огірками
Інгредієнти: м'ясо відварне (куряче або яловиче) - близько 300-400 г; огірки свіжі - 2 грунтових або 1 великий тепличний; гриби консервовані - 200 г; яйце куряче - 1-2 шт.; цибуля ріпчаста - 05-1 шт.; зелень різна свіжа; йогурт несолодкий натуральний або рослинне масло для заправки. Приготування Яйця відваримо круто, остудимо, очистимо і нарубим дрібно. Лук наріжемо чверть кільцями, м'ясо - довгастими невеликими брусочками, так само і огірок. Мариновані гриби якщо великі - можна нарізати на свій розсуд або використовувати, як є. Зелень і часник нарубим дрібно. Всі інгредієнти з'єднуємо в салатниці, поливаємо заправкою і перемішуємо.
Слід зауважити, що включення до складу цього салату солодкого перцю не погіршить його смаку.
Корейський салат з м'ясом, огірком і морквою
Інгредієнти: м'ясо відварне - близько 300 м; огірок - 1-2 шт.; цибуля - 1 шт. (краще червоний); морква - 1 шт.; перець солодкий червоний і/або жовтий - 1-2 шт.; часник - 2-3 зубчики; мелене насіння коріандру і фенхелю; перець червоний гострий (в будь-якому вигляді, але краще свіжий); зелень (петрушка, кінза та ін); олія (в ідеалі кунжутне); оцет натуральний. Приготування Очищену цибулю наріжемо півкільцями, солодкий перець - соломкою, огірки - тонкими довгастими невеликими брусочками. Очищену моркву натремо на спеціальній тертці для корейської моркви.
Морква, цибуля, перець і огірок відразу помістимо в салатницю, поллємо сумішшю оцту з олією (1:3), приправимо червоним гострим перцем і меленими спеціями. Перемішаємо.
Нехай овочі промаринуются протягом 20-30 хвилин, як мінімум. За цей час м'ясо наріжемо тонкими короткими смужками, нарубим дрібно зелень і часник. Додамо ці інгредієнти в салатницю і перемішати все. Перед подачею нехай корейський салат постоїть ще хоча б протягом 10 хвилин.
До таких салатів можна подавати горілку, столові вина, міцні несолодкі настоянки.