Салати з морепродуктами завжди залишаються улюбленцями на святковому столі. Шанувальники салатів з крабовими паличками напевно оцінять наступні рецепти.
Салат "Зірка" з крабовими паличками
Інгредієнти: крабові палички - 1 упаковка (200 г); огірок свіжий - 1 шт.; слабосолене філе сьомги - 150 г; картопля - 250 г; яйця - 3 шт.; креветки - 120 г; майонез. Приготування
Картоплю відварюємо в мундирах, після чого остуджуємо, чистимо і натираємо на дрібній тертці. Огірок також натираємо на тертці, надлишки рідини віджимаємо. Яйця відварюємо круто, жовтки відділяємо і перетираємо зі столовою ложкою майонезу, білки, що залишилися нарізаємо. Слабосолене філе сьомги ріжемо тонкими пластинами. Креветки відварюємо у підсоленій воді, а крабові палички нарізаємо кубиками.
Як тільки всі інгредієнти будуть готові, переходимо до формування салату. На плоскому блюді викладаємо картоплю у формі зірки, Поверх картоплі робимо сіточку з майонезу без жовтка, далі укладаємо огірок, за ним крабові палички, знову майонез, яєчні білки, а поверх них перетерті з майонезом жовтки. Останнім шаром укладаємо очищені креветки і покриваємо всі пластинами сьомги.
Салат "Морський бриз" з крабовими паличками
Інгредієнти: пекінська капуста - 1/2 качана; крабові палички - 200 г; креветки - 200 г; мідії мариновані - 200 г; свіжий огірок - 1 шт.; томати черрі - 1 жменя; яйця - 3 шт.; лимонний сік - 1 ч. ложка; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Зелену частину пекінської капусти максимально тонко шаткуємо. Свіжі огірки нарізаємо соломкою, томати ріжемо на четвертинки. Яйця відварюємо круто і відокремлюємо білки від жовтків, жовтки розтираємо з оливковою олією, а білки нарізаємо. Підготовлені інгредієнти змішуємо в салатник і повертаємося назад до заправки. Розтерті з маслом жовтки доповнюємо лимонним соком, сіллю і перцем. Поливаємо салат заправкою і перемішуємо.
Салат з морської капусти з крабовими паличками і кукурудзою
Інгредієнти: крабові палички - 200 г; морська капуста - 300 г; яйця - 3 шт.; кукурудза - 100 г; майонез - за смаком; зелену цибулю. Приготування Крабові палички нарізаємо кубиками. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Змішуємо підготовлені інгредієнти з морською капустою і консервованою кукурудзою. Заправляємо салат майонезом і посипаємо зеленою цибулею перед подачею.