Ще один рецепт в скарбничку салатів з морепродуктів - салат з креветками. Креветки поєднуються з широким різноманіттям продуктів, а від того рецептів салатів з їх участю величезна безліч. Деякі з варіантів ми опишемо в статті.
Салат "Морський коктейль" з креветками
Інгредієнти: майонез - 1/2 ст.; лимонний сік - за смаком; очищені креветки - 350 г; селера - 1 стебло; кріп - 1 ст. ложка; латук; солоний огірок - 1 шт. Приготування Креветки відварюємо в підсоленій воді. Селера і солоний огірок максимально подрібнюємо. Майонез змішуємо з лимонним соком і подрібненим кропом. Заправляємо креветки з солоними огірками і селерою майонезним соусом. Викладаємо коктейль на листя латуку.
Салат з креветками "Морський бриз"
Інгредієнти: очищені креветки - 200 г; пекінська капуста - 1/2 шт.; плавлений сир - 1 брикет; консервована кукурудза - 1 /2 ст.; кріп; червона ікра - для прикраси; йогурт без добавок - 1/2 ст.; сіль, перець, лимонний сік, часник сушений - за смаком. Приготування Креветки відварюємо в підсоленій воді. Капусту дрібно шаткуємо, плавлений сир нарізаємо кубиками. Змішуємо підготовлені інгредієнти з консервованою кукурудзою. Йогурт змішати зі спеціями, лимонним соком і подрібненим кропом. Поливаємо соусом салат і перемішуємо. Прикрашаємо все червоною ікрою.
Салат "Морське дно" з креветками
Інгредієнти: морська капуста - 150 г; крабові палички - 150 г; креветки - 150 г; мідії - 200 г; майонез; відварені яйця - 2 шт.; лимонний сік. Приготування Відварені морепродукти викладаємо шарами, змащуючи кожен шар майонезом, поверх розподіляємо подрібнені яйця і морську капусту. Поливаємо салат з креветками з морською капустою лимонним соком.
Рецепт морського салату з креветками
Салат "Морська зірка" з креветками стане прикрасою на будь-якому святковому столі. Переконайтеся в цьому, приготувавши страву за наступним рецептом.
Інгредієнти: огірок - 1 шт.; креветки - 100 г; крабові палички - 200 г; картопля відварна - 2 шт.; яйця - 2 шт.; копчена сьомга - 10 скибочок; майонез. Приготування Від огірка відокремлюємо 5 смуг, які стануть основою морської зірки, решта нарізаємо кубиками. Зверху викладаємо натерту картоплю, змішаний з майонезом, далі розподіляємо подрібнені крабові палички, за ними шар майонезу і креветки. Вінчаємо салат шаром перетертих з майонезом яєць і покриваємо всю зірку смужками сьомги.