Швидкий і простий у приготуванні салат з огірком і яйцем може стати як стравою святкового формату, так і закускою на кожен день, яку зручно брати з собою. Смачні рецепти цього салату ми зібрали разом в одній статті.
Салат з шинкою, сиром, огірком, яйцем і цибулею
Інгредієнти: шинка варена - 200 г; яйця - 6 шт.; твердий сир - 150 г; грецький йогурт - 1 ст.; майонез - 1 /4 ст.; гірчиця - 2 ст. ложки; зелена цибуля; сіль, перець - за смаком; огірки - 2-3 шт. Приготування Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Твердий сир натираємо на дрібній тертці, а шинку подрібнюємо за допомогою блендера. Якщо шинки під рукою немає, то сміливо готуйте салат з огірком, ковбасою і яйцем.
Огірки ріжемо на великі шматки і за допомогою чайної ложки видаляємо з них насіння, залишаючи трохи на самому дні, щоб в результаті вийшло подобу огіркового стаканчика.
Всі підготовлені інгредієнти змішуємо і заправляємо йогуртом, майонезом і гірчицею , солимо і перчимо заправку, змішуємо з зеленим цибулею. Заправляємо салат і розкладаємо його з огірковим стаканчики.
Салат з куркою, грибами, огірком і яйцем
Інгредієнти: копчений курячий окорочок - 1 шт.; яйця - 3-4 шт.; печериці мариновані - 70 г; свіжий огірок - 1 шт.; маслини; майонез. Приготування Стегенце розбираємо на волокна і кладемо в салатник. Шампіньйони дрібно ріжемо. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Свіжий огірок натираємо на крупній тертці, надлишки рідини віджимаємо. Змішуємо всі інгредієнти разом і заправляємо майонезом. Прикрашаємо салат кільцями маслин.
Салат з редискою, огірком і яйцем
Інгредієнти: яйця варені - 3 шт.; огірок - 1 шт.; помідор - 1 шт.; редін - 4-5 шт.; зелена цибуля; майонез, сметана - по 1 ч. ложці. Приготування Овочі нарізаємо на шатківниці. Яйця подрібнюємо. Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо сумішшю з сметани і майонезу. Прикрашаємо салат зеленою цибулею.
Салат з креветками, кальмаром, огірком і яйцем
Інгредієнти: варені креветки - 500 г; варені яйця - 4 шт.; кальмар - 1 тушка; огірок - 1 шт.; сік 1 лайма; салат латук - 1 головка; авокадо - 1 шт.; домашній гострий майонез. Приготування Тушку кальмара чистимо, відварюємо і нарізаємо невеликими шматочками. Яйця ріжемо на четвертинки, авокадо - великими кубиками, латук рвемо руками, огірок ріжемо кільцями. Викладаємо підготовлені інгредієнти на подушку з салату, поливаємо лимонним соком і гострим домашнім майонезом.