Курячий салат з огірками готується дуже швидко і виходить досить легким, смачним, але при цьому досить ситним. Він відмінно підходить для розвантажувальних днів і може навіть замінити повноцінний обід. Пропонуємо вам кілька рецептів його приготування.
Салат з курячим філе і огірком
Інгредієнти: куряча грудка - 200 г; свіжий огірок - 2 шт.; часник - 2 зубчики; ковбаса - 200 г; лимонний сік - 1 ст. ложка; олія оливкова - 2 ст. ложки; яйце - 2 шт.; спеції; кунжутне насіння - 2 ст. ложки. Приготування Курячу грудку відварюємо до готовності в підсоленій за смаком воді, потім м'ясо охолоджуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Яйця розбиваємо в мисочку, збиваємо, підсолюємо і виливаємо на розігріту сковороду. Коли омлет буде готовий, акуратно знімаємо його, даємо трохи охолонути і подрібнюємо соломкою. Ковбасу і свіжий огірок рубаємо соломкою.
На сухій сковороді прожарюємо до світло-коричневого кольору кунжут. Для приготування заправки змішати оливкове масло з лимонним соком і злегка збиваємо. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти в пиалке, розмішуємо, поливаємо соусом і посипаємо готовий салат з курячої грудки з огірком і яйцем прожареним кунжутом.
Курячий салат з солоними огірками
Інгредієнти: огірки солоні - 2 шт.; куряча грудка - 300 г; листя салату - для подачі; сир - 30 г; часник - 2 зубчики; яйце - 2 шт.; зелений горошок - 200 г; майонез. Приготування Отже, для приготування салату з курячою грудкою і солоним огірком , м'ясо заздалегідь відварюємо до готовності, потім виймаємо з бульйону, остуджуємо і ріжемо тонкою соломкою впоперек волокон. Таким же чином шаткуємо солоні огірочки і сир.
Не втрачаючи часу дарма, відварюємо круто яйця, промиваємо їх холодною водою, очистити від шкаралупи і акуратно відокремлюємо жовток від білка. Жовточок добре розминаємо виделкою, а білок натираємо на дрібній тертці.
Далі беремо салатницю викладаємо на дно промиті салатні листя, потім висипаємо консервований зелений горошок, трохи поливаємо майонезом і присипаємо зверху жовтком. Потім додаємо подрібнений часничок, білок, розкладаємо сир і покриваємо всі курячим філе, змішаним з майонезом.
Останнім шаром викладаємо солоні огірки, які за бажанням можна замінити на свіжі. Далі змащуємо все гарненько майонезом і прикрашаємо готовий салат рубаною зеленню.