Морський салат з ікрою - дуже вишукана і смачна страва, яке неодмінно стане чудовою прикрасою вашого столу і викличе безліч позитивних емоцій у ваших гостей.
Салат «Морська зірка» з ікрою
Інгредієнти: червона ікра - 200 г; слабосолона сьомга - 200 г; тунець у власному соку - 1 банка; плавлений сир - 1 шт.; варене яйце - 3 шт.; кунжут - за бажанням; твердий сир - 50 г; помідор свіжий - 1 шт.; оливки без кісточок - для прикраси. Для заправки:
лимонний сік - 1 ст. ложка; сирний соус - 2 ст. ложки. Приготування Для початку давайте приготуємо з вами соус для заправки нашого салату: з тунця зливаємо акуратно в миску весь маринад, додаємо в нього сирний соус і лимонний сік. Все ретельно перемішуємо і відставляємо поки в сторону.
Яйця відварюємо круто, чистимо і разом з тунцем гарненько розтираємо виделкою. Потім заправляємо все це соусом, додаємо червону ікру, натертий на дрібній терочке твердий і плавлений сир . Отриману суміш перемішуємо, викладаємо на плоске блюдо, формуючи форму зірки.
Помідор промиваємо, обсушуємо, тонко нарізаємо пластинами і викладаємо їм всю поверхню нашого салату. Далі покриваємо шаром сьомги, посипаємо кунжутом і прикрашаємо маслинами.
Салат «Морський» з червоною ікрою
Інгредієнти: стручкова квасоля - 250 г; червона ікра - 200 г; картопля - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; майонез для заправки. Приготування Картопля ретельно промиваємо і відварюємо в мундирі. Квасоля замочуємо, а потім тушкуємо в невеликій кількості злегка підсоленої води. Далі всі інгредієнти чистимо, дрібно ріжемо, змішуємо в салатник і заправляємо майонезом. Ставимо страву на кілька хвилин у холодильник, щоб морський салат з ікрою трохи охолов, а потім подаємо до столу!
Морський салат з ікрою і кальмарами
Інгредієнти: яйце - 5 шт.; креветки великі - 400 г; консервовані кальмари - 200 г; м'ясо крабове - 200 г; майонез - за смаком; зелень кропу; червона ікра - 100 р. Приготування Яйця відварюємо круто, чистимо, білок подрібнюємо, а жовток віддаємо дітям, так як в салаті він нам не знадобиться. Креветки і кальмари окремо відварюємо в солоній воді, очищаємо і нарізаємо морепродукти кубиками. Всі перекладаємо в глибоку миску, додаємо червону ікру і гарненько перемішуємо. Заправляємо блюдо майонезом, прикрашаємо свіжою січеною зеленню і ставимо на стіл.