Вернуться назад Распечатать

Морський салат з ікрою

Морський салат з ікрою
Морський салат з ікрою - дуже вишукана і смачна страва, яке неодмінно стане чудовою прикрасою вашого столу і викличе безліч позитивних емоцій у ваших гостей.

Салат «Морська зірка» з ікрою


Інгредієнти:

  • червона ікра - 200 г;

  • слабосолона сьомга - 200 г;

  • тунець у власному соку - 1 банка;

  • плавлений сир - 1 шт.;

  • варене яйце - 3 шт.;

  • кунжут - за бажанням;

  • твердий сир - 50 г;

  • помідор свіжий - 1 шт.;

  • оливки без кісточок - для прикраси.


  • Для заправки:

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • сирний соус - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Для початку давайте приготуємо з вами соус для заправки нашого салату: з тунця зливаємо акуратно в миску весь маринад, додаємо в нього сирний соус і лимонний сік. Все ретельно перемішуємо і відставляємо поки в сторону.
    Яйця відварюємо круто, чистимо і разом з тунцем гарненько розтираємо виделкою. Потім заправляємо все це соусом, додаємо червону ікру, натертий на дрібній терочке твердий і плавлений сир . Отриману суміш перемішуємо, викладаємо на плоске блюдо, формуючи форму зірки.
    Помідор промиваємо, обсушуємо, тонко нарізаємо пластинами і викладаємо їм всю поверхню нашого салату. Далі покриваємо шаром сьомги, посипаємо кунжутом і прикрашаємо маслинами.

    Салат «Морський» з червоною ікрою


    Інгредієнти:

  • стручкова квасоля - 250 г;

  • червона ікра - 200 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • майонез для заправки.


  • Приготування
    Картопля ретельно промиваємо і відварюємо в мундирі. Квасоля замочуємо, а потім тушкуємо в невеликій кількості злегка підсоленої води. Далі всі інгредієнти чистимо, дрібно ріжемо, змішуємо в салатник і заправляємо майонезом. Ставимо страву на кілька хвилин у холодильник, щоб морський салат з ікрою трохи охолов, а потім подаємо до столу!

    Морський салат з ікрою і кальмарами


    Інгредієнти:

  • яйце - 5 шт.;

  • креветки великі - 400 г;

  • консервовані кальмари - 200 г;

  • м'ясо крабове - 200 г;

  • Морський салат з ікрою

  • майонез - за смаком;

  • зелень кропу;

  • червона ікра - 100 р.


  • Приготування
    Яйця відварюємо круто, чистимо, білок подрібнюємо, а жовток віддаємо дітям, так як в салаті він нам не знадобиться. Креветки і кальмари окремо відварюємо в солоній воді, очищаємо і нарізаємо морепродукти кубиками. Всі перекладаємо в глибоку миску, додаємо червону ікру і гарненько перемішуємо. Заправляємо блюдо майонезом, прикрашаємо свіжою січеною зеленню і ставимо на стіл.