Морський салат з рисом - дуже корисне, низькокалорійне і ситне блюдо, яке чудово підійде для будь-якого випадку: урочистості, повсякденного вечері або навіть дієтичного столу!
Салат «Морський коктейль» з рисом
Інгредієнти: оливки - 300 г; морський коктейль - 300 г; рис - 150 г; лимон - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; оцет - 3 ст. ложки; яйце перепелине - для прикраси; олія оливкова - 3 ст. ложки; зелень. Приготування Цибулину очистити, шаткуємо півкільцями, замариновываем в оцті і залишаємо на 20-30 хвилин. У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння і кидаємо морський коктейль. Додаємо трохи лимонного соку і рівно через 1 хвилину після закипання знімаємо посуд з вогню. Накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на 15 хвилин. Потім бульйон проціджують, а морепродукти остуджуємо.
В іншу каструльку наливаємо 15 склянки води і, як тільки вода закипить, додаємо добре промитий рис, трохи підсолюємо воду і відварюємо до готовності. Потім охолоджуємо, а тим часом варимо круто перепелині яйця, промиваємо їх холодною водою і очищаємо. Тепер змішуємо рис, маринований лук і «морський коктейль», додаємо оливки, заправляємо оливковою маслом і лимонним соком. При необхідності підсолюємо блюдо, розкладаємо морський салат з оливками і рисом порційно, прикрашаємо креветками, скибочками лимона і перепелиними яйцями.
Салат «Морська зірка» з рисом
Інгредієнти: рис - 100 г; крабові палички - 200 г; сир - 100 г; яйце - 2 шт.; яблука - 1 шт.; маслини; майонез; петрушка. Приготування Рис і яйця заздалегідь відварюємо окремо. Потім яйця чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Яблука подрібнюємо, або натираємо на терочке разом з сиром. Дрібно нарубаем зелень петрушки. Тепер з'єднуємо в глибокій мисці рис, яблука, яйця, сир і свіжу зелень, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. Після цього перекладаємо салатик готовий на плоску тарілку, надаючи йому форму зірки. Крабові палички нарізаємо тонкими пластинками навскоси і укладаємо зверху рівномірним шаром. Прикрашаємо блюдо маслинами і ставимо на 10-15 хвилин холодильник.
Салат з морської капусти з рисом
Інгредієнти: варені яйця - 2 шт.; масло рослинне - 5 ст. ложок; рис - 160 г; цибулина - 1 шт.; болгарський солодкий перець - 1 шт.; морська консервована капуста - 150 г; спеції. Приготування Консервовану морську капусту дрібно рубаємо, змішуємо з подрібненими кубиками яйцями, солодким болгарським перцем, цибулею і вареним рисом. Солимо салатик до смаку, заправляємо рослинним маслом, перемішуємо і викладаємо гіркою на блюдо.