Вернуться назад Распечатать

Салат з креветками і огірками

Салат з креветками і огірками
Влітку так хочеться побалувати себе чимось смачним, невимушеним, але в той же час незвичайним і корисним. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів приготування салатів з креветками і огірками, які не віднімуть у вас багато часу. Повірте, ваші гості не залишаться байдужими!

Салат з авокадо, огірком і креветками


Інгредієнти:

  • салатні листя;

  • помідори черрі - 5 штук;

  • креветки - 10 шт.;

  • свіжий огірок - 2 шт.;

  • цибулина червона - 1 шт.;

  • свіжий ананас - 50 г;

  • авокадо - 1 шт.;

  • спеції.


  • Для заправки:

  • олія оливкова;

  • зерниста гірчиця;

  • лимонний сік - за смаком;

  • майонез - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Креветки очистити, беремо сковороду, наливаємо на неї масло, видавлюємо зубчик часнику через прес і кладемо часникову масу на сковороду. Нагріваємо все, викладаємо креветки і чекаємо, поки вони почнуть міняти колір, а потім солимо, перемішуємо і знімаємо з плити. Тепер починаємо готувати овочі: ананас ріжемо шматочками, помідори шаткуємо навпіл, огірки - кружечками, цибуля - півкільцями. Авокадо нарубаем полудольками. і відразу ж збризкуємо лимонним соком, щоб він не потемнів. Листя зеленого салату промиваємо, стряхиваем і акуратно нарываем довільними шматочками. Тепер викладаємо їх на велику тарілку, а потім кладемо всі підготовлені овочі, додаємо креветки, поливаємо заправкою і перемішуємо. Ось і все, оригінальний салат з креветками , огірком і помідорами готовий.

    Салат з креветками, крабовими паличками і огірком


    Інгредієнти:

  • королівські заморожені креветки - 500 г;

  • крабові палички - 200 г;

  • свіжий огірок - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • зелень кропу - 1 пучок;

  • листя салату - 1 пучок;

  • помідори черрі - 1 упаковка.


  • Для заправки:

  • майонез - 100 мл;

  • сметана - 100 мл;

  • лимон - 05 шт.;

  • спеції;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Заморожені креветки відварюємо, остуджуємо і чистимо від панцира. Крабові палички подрібнюємо. Яйця варимо круто, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Помідори черрі шаткуємо навпіл, а огірки нарубаем кубиками. Зелень промиваємо, часник очищаємо і видавлюємо через прес. Частина креветок залишаємо для прикраси, решту з'єднуємо з крабовими паличками, огірками, помідорами, зеленню і перемішуємо.
    Тепер вистилаємо салатник листям салату і на них викладаємо гіркою салат. Далі переходимо до приготування заправки: сметану з'єднайте з майонезом, додаємо часник, лимонний сік і спеції. Заливаємо салат приготовленим соусом, прикрашаємо креветками, даємо страви просочитися хвилин 15 і подаємо на стіл.

    Салат з кальмарами, креветками і огірком


    Інгредієнти:

  • гливи - 100 г;

  • кальмари - 200 г;

  • свіжий огірок - 3 шт.;

  • креветки - 200 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • лимонна цедра - 1 ст. ложка;

  • Салат з креветками і огірками

  • яйце - 2 шт.;

  • ворчестерський соус - 05 ч. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Цибулю шаткуємо півкільцями, поділяємо навпіл, одну частину пасеруємо з вешенками і часником, а другу ошпарюємо окропом і остуджуємо. Яйця відварюємо, очищаємо і рубаємо кубиками. Кальмари і креветки теж варимо, охолоджуємо, нарізаємо. Огірок промиваємо і шаткуємо кубиками.
    У мисці змішуємо інгредієнти для соусу: оливкова масло, сметану, лимон, ворчестерський соус, сіль і перець. Тепер змішуємо всі компоненти для салату, поливаємо заправкою, посипаємо тертою цедрою, перемішуємо і даємо настоятися хвилин 20 в холодильнику. Блюдо викладаємо гіркою в салатник, прикрашаємо зверху кільця кальмарів, посипаємо зеленою цибулею і подаємо до столу.