Влітку так хочеться побалувати себе чимось смачним, невимушеним, але в той же час незвичайним і корисним. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів приготування салатів з креветками і огірками, які не віднімуть у вас багато часу. Повірте, ваші гості не залишаться байдужими!
Салат з авокадо, огірком і креветками
Інгредієнти: салатні листя; помідори черрі - 5 штук; креветки - 10 шт.; свіжий огірок - 2 шт.; цибулина червона - 1 шт.; свіжий ананас - 50 г; авокадо - 1 шт.; спеції. Для заправки:
олія оливкова; зерниста гірчиця; лимонний сік - за смаком; майонез - 1 ч. ложка. Приготування Креветки очистити, беремо сковороду, наливаємо на неї масло, видавлюємо зубчик часнику через прес і кладемо часникову масу на сковороду. Нагріваємо все, викладаємо креветки і чекаємо, поки вони почнуть міняти колір, а потім солимо, перемішуємо і знімаємо з плити. Тепер починаємо готувати овочі: ананас ріжемо шматочками, помідори шаткуємо навпіл, огірки - кружечками, цибуля - півкільцями. Авокадо нарубаем полудольками. і відразу ж збризкуємо лимонним соком, щоб він не потемнів. Листя зеленого салату промиваємо, стряхиваем і акуратно нарываем довільними шматочками. Тепер викладаємо їх на велику тарілку, а потім кладемо всі підготовлені овочі, додаємо креветки, поливаємо заправкою і перемішуємо. Ось і все, оригінальний салат з креветками , огірком і помідорами готовий.
Салат з креветками, крабовими паличками і огірком
Інгредієнти: королівські заморожені креветки - 500 г; крабові палички - 200 г; свіжий огірок - 2 шт.; яйце - 2 шт.; зелень кропу - 1 пучок; листя салату - 1 пучок; помідори черрі - 1 упаковка. Для заправки:
майонез - 100 мл; сметана - 100 мл; лимон - 05 шт.; спеції; часник - 1 зубчик. Приготування Заморожені креветки відварюємо, остуджуємо і чистимо від панцира. Крабові палички подрібнюємо. Яйця варимо круто, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Помідори черрі шаткуємо навпіл, а огірки нарубаем кубиками. Зелень промиваємо, часник очищаємо і видавлюємо через прес. Частина креветок залишаємо для прикраси, решту з'єднуємо з крабовими паличками, огірками, помідорами, зеленню і перемішуємо.
Тепер вистилаємо салатник листям салату і на них викладаємо гіркою салат. Далі переходимо до приготування заправки: сметану з'єднайте з майонезом, додаємо часник, лимонний сік і спеції. Заливаємо салат приготовленим соусом, прикрашаємо креветками, даємо страви просочитися хвилин 15 і подаємо на стіл.
Салат з кальмарами, креветками і огірком
Інгредієнти: гливи - 100 г; кальмари - 200 г; свіжий огірок - 3 шт.; креветки - 200 г; цибулина - 1 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; олія оливкова - 3 ст. ложки; сметана - 3 ст. ложки; лимонна цедра - 1 ст. ложка; яйце - 2 шт.; ворчестерський соус - 05 ч. ложки; спеції. Приготування Цибулю шаткуємо півкільцями, поділяємо навпіл, одну частину пасеруємо з вешенками і часником, а другу ошпарюємо окропом і остуджуємо. Яйця відварюємо, очищаємо і рубаємо кубиками. Кальмари і креветки теж варимо, охолоджуємо, нарізаємо. Огірок промиваємо і шаткуємо кубиками.
У мисці змішуємо інгредієнти для соусу: оливкова масло, сметану, лимон, ворчестерський соус, сіль і перець. Тепер змішуємо всі компоненти для салату, поливаємо заправкою, посипаємо тертою цедрою, перемішуємо і даємо настоятися хвилин 20 в холодильнику. Блюдо викладаємо гіркою в салатник, прикрашаємо зверху кільця кальмарів, посипаємо зеленою цибулею і подаємо до столу.