Солодкі ананаси чудово поєднуються з м'ясом, причому не тільки курячим. І сьогодні, спеціально для любителів подібної екзотики, ми підібрали кілька простих, але дуже смачних рецептів.
Листковий салат з ананасами і курячим м'ясом
Інгредієнти: філе куряче - 2 шт.; ананаси консервовані (шматочками) - 1 б.; яйця - 3 шт.; сир твердий - 100 г; горіхи волоські (очищені) - 05 склянки; майонез - 150 г; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Куряче філе попередньо відварюємо в підсоленій воді, а коли охолоне, нарізаємо кубиками, викладаємо в салатницю і промазуємо майонезом. З ананасів зливаємо солодкий сироп, формуємо наступний шар і покриваємо його майонезній сіткою. Потім йдуть тертий сир, майонез і накрошенные кубиками варені яйця. Змащуємо їх майонезом, і в завершенні присипаємо салат рубаними волоськими горіхами. Але спочатку їх обов'язково потрібно буде злегка обсмажити на сухій сковорідці.
Якщо вам сподобався цей рецепт, дуже рекомендуємо також спробувати салат з ананасами і копченим м'ясом .
Салат з ананасами і яловичиною
Інгредієнти: вирізка яловича - 300 г; ананаси консервовані - 1 б.; цибуля - 2 шт.; помідори черрі - 8 шт.; оцет столовий - 05 ч. ложки; майонез - 100 г; олія оливкова - 3 ст. ложки; кріп - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування М'ясо промиваємо, витираємо і нарізаємо тонкими смужками упоперек волокон. Солимо, перчимо і обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді до рум'яної скоринки. Потім накриваємо кришкою, прикручуємо вогонь і тушкуємо м'ясо до готовності.
Нарізану тонкими півкільцями цибулю заливаємо окропом з оцтом на весь час, поки тушкуватися яловичина. Потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти.
Починаємо формувати наш салат. Шар остиглого м'яса промазуємо майонезом. Потім слідують шматочки ананаса, майонез і мариновану цибулю. Вінчають всі часточки помідорів, злегка приправлені майонезом, і гілочки зелені.
Салат з крабовим м'ясом і свіжим ананасом
Інгредієнти: м'ясо краба (консерви) - 1б.; м'якоть ананаса (очищена) - 150 г; яйця - 2 шт.; цибулю-шалот - 2 шт.; сир твердий - 100 г; майонез - 100 г; маслини (без кісточок) - 2 шт.; лайм - 2 часточки. Приготування Ананас чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Відкриваємо банку з крабами, зливаємо зайву рідину і розминаємо м'ясо виделкою. Цибулю дрібно кришимо. На великій тертці натираємо сир. Відварюємо круто яйця. Починаємо викладати в 2 креманки шарами, промазуючи кожен майонезом: ананас, цибулю з крабами і сир. Залишається лише прикрасити. Натертими окремо на дрібній тертці білками і жовтками викладаємо символ «інь-янь». А розрізані навпіл оливки доповнять картину. Шматочок лайма на край креманки, і ховаємо салат хвилин на 20 в холодильник. А тим часом запалюємо свічки і сервіруємо стіл для романтичної вечері на двох.