Родзинки додає стравам особливу пікантність. Його використовують у випічці, при приготуванні десертів, а також він відмінно поєднується з овочами і навіть м'ясом. Зараз ми вам розповімо рецепти приготування салатів з родзинками.
Салат з буряком та родзинками
Інгредієнти: буряк - 300 г; родзинки - 2 ст. ложки; волоські горіхи - 2 ст. ложки; бренді - 1 ч. ложка; оливкова олія - 3 ст. ложки; червоний винний оцет - 1 ст. ложка. Приготування Родзинки промиваємо, обсушуємо і заливаємо бренді. Залишаємо мінімум години на два. Ретельно вимитий буряк загортаємо у фольгу і запікаємо цілком до готовності при температурі 180 градусів. На це потрібно близько години. Потім, не розгортаючи фольги, даємо буряках охолонути. Потім її чистимо і тремо на крупній тертці. Подрібнюємо горіхи. Для заправки змішуємо червоний винний оцет і оливкове масло. Родзинки проціджуємо. З'єднуємо буряк, горіхи, родзинки, поливаємо все це підготовленої заправкою і перемішуємо.
Салат з родзинками і куркою
Інгредієнти: білокачанна капуста - 400 г; куряча грудка - 1 шт.; ізюм - 100 г; зелень кропу і петрушки - 30 г; майонез, сіль - за смаком. Приготування Відварюємо До готовності курячу грудку потім охолоджуємо і нарізаємо кубиками. Капусту тонко шаткуємо, а потім посипаємо дрібкою солі і мнемо руками. З'єднуємо курку, родзинки, капусту, додаємо майонез, подрібнену зелень і перемішуємо.
Рецепт салату «Коханка» з родзинками
Інгредієнти: буряк - 150 г; морква - 120 г; твердий сир - 200 г; родзинки - 50 г; горіхи волоські - 50 г; чорнослив без кісточок - 100 г; часник - 3 зубчики; майонез; гранат. Приготування Родзинки заливаємо гарячою водою хвилин на 15. Сиру моркву натираємо на дрібній тертці. Чорнослив також заливаємо водою. Волоські горіхи подрібнюємо. З родзинок зливаємо воду і змішуємо його з морквою. Викладаємо отриману масу першим шаром в салатник, змащуємо майонезом. Зверху натираємо шар сиру. Часник пропускаємо через прес і змішати його з 2 столовими ложками майонезу. Наносимо отриманий соус зверху на сир.
Чорнослив нарізаємо кубиками. Горіхи рубаємо. Варену буряк тремо на крупній тертці і змішуємо з горіхами і чорносливом, додаємо майонез і перемішуємо. Це і буде третій шар салату. Верх салату з буряком, морквою і родзинками змащуємо майонезом і прикрашаємо зернами граната і подрібненою зеленню.
Салат з капусти з родзинками
Інгредієнти: білокачанна капуста - 600 г; морква - 300 г; яблука - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; часник - 2 зубчики; сіль - 1 ст. ложка; родзинки - 150 г; вода - 05 л; цукор - 05 склянки; рослинна олія - 05 склянки; оцет 6%-ний - 100 мл Приготування Капусту тонко шаткуємо, посипаємо сіллю і перетираємо руками до тих пір, поки вона не стане м'якою і не почне пускати сік. Морква і яблуко очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Цибулю дрібно кришимо. Часник тремо на дрібній тертці або пропускаємо через прес. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо ізюм.
Готуємо розсіл: доводимо до кипіння воду, всипаємо цукор і вливаємо олію, доводимо суміш до кипіння. Потім вимикаємо вогонь і вливаємо оцет. Вливаємо отриманий розсіл невеликими порціями в салат і перемішуємо. Даємо йому настоятися 3 години в прохолодному місці, а потім вже можна подавати його до столу.
Салат з морквою, родзинками і яблуком
Інгредієнти: кисло-солодкі яблука - 3 шт.; ізюм - 100 г; морква - 400 г; сметана - 4 ст. ложки; цукор - за смаком. Приготування Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо соломкою. Моркву тремо на тертці для моркви по-корейськи. Родзинки заливаємо окропом хвилин на 15. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо сметану і цукор по смаку, перемішуємо і подаємо до столу.