Якщо ви шукаєте яким би ситним салатом нагодувати гостей під час свята, то варіанти краще м'ясних салатів просто не існує. Смачні м'ясні салати із грибами припадуть до смаку всім, а на їх готування піде мінімум часу.
Рецепт азіатського м'ясного салату з грибами
Інгредієнти: Для салату:
яловичий стейк - 250 г; скляна локшина - 150 г; свіжі печериці - 1/2 ст.; листя м'яти, базиліка, петрушки - по 1 жмені; перець чилі - за смаком; червоний цибуля - 1/2 шт.; огірок - 1 шт.; арахіс - 1 ст. ложка; обсмажену цибулю-шалот - 1 ст. ложка. Для м'ясного маринаду:
часник - 1 зубчик; соєвий соус - 1 ст. ложка; рибний соус - 1 ст. ложка; цукор - 2 ст. ложки; кунжутне масло - 1 ч. ложка. Для салатної заправки:
цукор - 1/6 ст.; сік лайма - 1 /4 ст.; рибний соус - 2 ст. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Змішуємо всі інгредієнти для маринаду і занурюємо в них яловичий стейк . Залишаємо м'ясо маринуватися на 1 годину, після чого даємо йому постояти ще 30 хвилин при кімнатній температурі. Тим часом локшину запарюємо, промиваємо холодною водою і нарізаємо. Інгредієнти для заправки кладемо в блендер і ретельно збиваємо.
На сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо м'ясо з обох сторін по парі хвилин, після чого даємо м'яса трохи відпочити і нарізаємо соломкою.
Всі інгредієнти салату нарізаємо соломкою, гриби - пластинами, і змішуємо в салатнику. Заправляємо салат соусом і посипаємо подрібнений арахіс і обсмаженою шалотом.
Рецепт м'ясного салату з маринованими грибами
Інгредієнти: мариновані шампіньйони - 300 г; копчена курка - 250 г; шинка варена - 130 г; відварний язик - 150 г; яйця - 4 шт.; майонез - за смаком; сіль, перець; лимонний сік. Приготування М'ясні складові нарізаємо соломкою, гриби ріжемо пластинами. Відварені круто яйця подрібнюємо. З'єднуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо майонезом і лимонним соком за смаком.
Салат "М'ясне асорті" з грибами
Інгредієнти: шинка варена - 100 г; відварна свинина - 100 г; відварене куряче філе - 100 г; свіжі печериці - 100 г; маринований огірок - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; картопля відварна - 2 шт.; масло, лимонний сік; сіль, перець. Приготування М'ясні інгредієнти нарізаємо тонкими пластинами. Гриби пасеруємо з цибулею на сковороді. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, включаючи, огірки і відварна картопля. Заправляємо салат сумішшю масла і лимонного соку, сіль і перець додаємо за смаком.