Вернуться назад Распечатать

М'ясний салат з грибами

М'ясний салат з грибами
Якщо ви шукаєте яким би ситним салатом нагодувати гостей під час свята, то варіанти краще м'ясних салатів просто не існує. Смачні м'ясні салати із грибами припадуть до смаку всім, а на їх готування піде мінімум часу.

Рецепт азіатського м'ясного салату з грибами


Інгредієнти:
Для салату:

  • яловичий стейк - 250 г;

  • скляна локшина - 150 г;

  • свіжі печериці - 1/2 ст.;

  • листя м'яти, базиліка, петрушки - по 1 жмені;

  • перець чилі - за смаком;

  • червоний цибуля - 1/2 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • арахіс - 1 ст. ложка;

  • обсмажену цибулю-шалот - 1 ст. ложка.


  • Для м'ясного маринаду:

  • часник - 1 зубчик;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • рибний соус - 1 ст. ложка;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • кунжутне масло - 1 ч. ложка.


  • Для салатної заправки:

  • цукор - 1/6 ст.;

  • сік лайма - 1 /4 ст.;

  • рибний соус - 2 ст. ложки;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Змішуємо всі інгредієнти для маринаду і занурюємо в них яловичий стейк . Залишаємо м'ясо маринуватися на 1 годину, після чого даємо йому постояти ще 30 хвилин при кімнатній температурі. Тим часом локшину запарюємо, промиваємо холодною водою і нарізаємо. Інгредієнти для заправки кладемо в блендер і ретельно збиваємо.
    На сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо м'ясо з обох сторін по парі хвилин, після чого даємо м'яса трохи відпочити і нарізаємо соломкою.
    Всі інгредієнти салату нарізаємо соломкою, гриби - пластинами, і змішуємо в салатнику. Заправляємо салат соусом і посипаємо подрібнений арахіс і обсмаженою шалотом.

    Рецепт м'ясного салату з маринованими грибами


    Інгредієнти:

  • мариновані шампіньйони - 300 г;

  • копчена курка - 250 г;

  • шинка варена - 130 г;

  • відварний язик - 150 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • майонез - за смаком;

  • сіль, перець;

  • лимонний сік.


  • Приготування
    М'ясні складові нарізаємо соломкою, гриби ріжемо пластинами. Відварені круто яйця подрібнюємо. З'єднуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо майонезом і лимонним соком за смаком.

    Салат "М'ясне асорті" з грибами


    Інгредієнти:

  • шинка варена - 100 г;

  • відварна свинина - 100 г;

  • відварене куряче філе - 100 г;

  • М'ясний салат з грибами

  • свіжі печериці - 100 г;

  • маринований огірок - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • картопля відварна - 2 шт.;

  • масло, лимонний сік;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    М'ясні інгредієнти нарізаємо тонкими пластинами. Гриби пасеруємо з цибулею на сковороді. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, включаючи, огірки і відварна картопля. Заправляємо салат сумішшю масла і лимонного соку, сіль і перець додаємо за смаком.