Якщо ви хочете здивувати себе і близьких по-справжньому розкішним салатом, то нічого краще ніж салат з морепродуктів і ікрою і не придумаєш. На додаток до келиху шампанського або вина така страва стане справжнім святом.
Салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою
Інгредієнти: оливкова олія - 3 ст. ложки; лимонний сік - 3 ст. ложки; петрушка; кальмари - 500 г; креветки - 500 г; гребінці - 250 г; цикорій - 1 головка; рукола - 1/2 пучка; ікра червона; сіль, перець. Приготування Масло змішуємо з лимонним соком і подрібненою петрушкою. Розігріваємо сковороду гриль. Морепродукти поливаємо 2 столовими ложками заправки і перемішуємо. Обсмажуємо морепродукти до золотистого кольору (по 2 хвилини з кожного боку для креветок і кальмарів і 1 для гребінців). Кальмари нарізаємо кільцями і кладемо в салатник разом з іншими морепродуктами. Додаємо до них рукколу і цикорій, поливаємо залишками заправки, укладаємо поверх ікру і подаємо салат з кальмарами , ікрою і креветками до столу.
Салат з кальмарами, ікрою, креветками і сьомгою
Інгредієнти: сметана - 1 ст. ложка; соус з хрону - 1 ч. ложка; копчена сьомга - 4 скибочки; креветки - 10 шт.; лайм - 1 шт.; кальмар - 1 тушка; мед - 1 ч. ложка; корінь імбиру - 1/2 ч. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; червона ікра; салатна суміш - 2 жмені. Приготування Змішуємо сметану з соусом з хрону, додаємо трохи солі і перцю. Для заправки змішуємо сік лайма і його цедру з медом, імбиром, додаємо масло. Укладаємо сьомгу на тарілку, поверх розподіляємо відварні креветки і кальмари, поверх кладемо трохи салату і поливають сметанним соусом з хріном. Салат з креветками , червоною ікрою та червоною рибою готовий.
Салат з креветками, ікрою і крабами
Інгредієнти: крабове м'ясо - 100 г; креветки - 80 г; огірок - 1/2 шт.; томат - 1/2 шт.; зелений горошок - 2 ст. ложки; червона ікра - 1 ст. ложка; коктейльний соус для морепродуктів; сіль, перець - за смаком. Приготування Крабову фалангу відварюємо в підсоленій воді 4-5 хвилин, після чого її необхідно очистити від панцира і нарізати. Також відварюємо креветки і очищаємо їх. Варимо До готовності картоплю в мундирах, очистити його і нарізаємо кубиками. Помідори бланшируем, очищаємо від шкірки і насіння, після чого також нарізаємо кубиками. Огірки миємо, чистимо і ріжемо кубиками, як і інші складові салату з ікрою і креветками.
У центр салатного кільця шарами вкладаємо наші інгредієнти, по черзі з коктейльним соусом. Після знімаємо форму, а зверху прикрашаємо салат з червоною ікрою.