Вернуться назад Распечатать

Салат з ікрою і креветками

Салат з ікрою і креветками
Якщо ви хочете здивувати себе і близьких по-справжньому розкішним салатом, то нічого краще ніж салат з морепродуктів і ікрою і не придумаєш. На додаток до келиху шампанського або вина така страва стане справжнім святом.

Салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • лимонний сік - 3 ст. ложки;

  • петрушка;

  • кальмари - 500 г;

  • креветки - 500 г;

  • гребінці - 250 г;

  • цикорій - 1 головка;

  • рукола - 1/2 пучка;

  • ікра червона;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Масло змішуємо з лимонним соком і подрібненою петрушкою. Розігріваємо сковороду гриль. Морепродукти поливаємо 2 столовими ложками заправки і перемішуємо. Обсмажуємо морепродукти до золотистого кольору (по 2 хвилини з кожного боку для креветок і кальмарів і 1 для гребінців). Кальмари нарізаємо кільцями і кладемо в салатник разом з іншими морепродуктами. Додаємо до них рукколу і цикорій, поливаємо залишками заправки, укладаємо поверх ікру і подаємо салат з кальмарами , ікрою і креветками до столу.

    Салат з кальмарами, ікрою, креветками і сьомгою


    Інгредієнти:

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • соус з хрону - 1 ч. ложка;

  • копчена сьомга - 4 скибочки;

  • креветки - 10 шт.;

  • лайм - 1 шт.;

  • кальмар - 1 тушка;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • корінь імбиру - 1/2 ч. ложки;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • червона ікра;

  • салатна суміш - 2 жмені.


  • Приготування
    Змішуємо сметану з соусом з хрону, додаємо трохи солі і перцю. Для заправки змішуємо сік лайма і його цедру з медом, імбиром, додаємо масло. Укладаємо сьомгу на тарілку, поверх розподіляємо відварні креветки і кальмари, поверх кладемо трохи салату і поливають сметанним соусом з хріном. Салат з креветками , червоною ікрою та червоною рибою готовий.

    Салат з креветками, ікрою і крабами


    Інгредієнти:

  • крабове м'ясо - 100 г;

  • креветки - 80 г;

  • огірок - 1/2 шт.;

  • томат - 1/2 шт.;

  • зелений горошок - 2 ст. ложки;

  • червона ікра - 1 ст. ложка;

  • коктейльний соус для морепродуктів;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Салат з ікрою і креветками

    Крабову фалангу відварюємо в підсоленій воді 4-5 хвилин, після чого її необхідно очистити від панцира і нарізати. Також відварюємо креветки і очищаємо їх. Варимо До готовності картоплю в мундирах, очистити його і нарізаємо кубиками. Помідори бланшируем, очищаємо від шкірки і насіння, після чого також нарізаємо кубиками. Огірки миємо, чистимо і ріжемо кубиками, як і інші складові салату з ікрою і креветками.
    У центр салатного кільця шарами вкладаємо наші інгредієнти, по черзі з коктейльним соусом. Після знімаємо форму, а зверху прикрашаємо салат з червоною ікрою.