Вернуться назад Распечатать

Салат з курки з цибулею

Салат з курки з цибулею
Використовуючи відварене куряче м'ясо і цибулю, можна готувати різні смачні і цікаві салати, які, безумовно, урізноманітнюють наше звичне меню.

Салат з курки, кукурудзи, солодкого перцю і червоного маринованого лука


Інгредієнти:

  • відварене куряче м'ясо (з грудки, стегон або гомілок) - близько 300 м;

  • кукурудза консервована - близько 200-300 р;

  • солодкий перець - 2 шт. (червоний і жовтий);

  • цибуля червоний - 1 шт.;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • олія рослинна;

  • оцет фруктовий натуральний;

  • зелень свіжа різна (петрушка, базилік, розмарин, кінза).


  • Приготування
    Лук очистимо й наріжемо чверть кільцями і відразу замаринуем його (в піалі або чашці) в суміші рослинного масла з оцтом в співвідношенні 3:1. Дрібно нарубим часник і додамо його до маринующемуся луку.
    Поки це відбувається, підготуємо інші інгредієнти: куряче м'ясо нарізаємо невеликими шматочками поперек волокон, а солодкий перець - короткою соломкою. Відкриємо банку з кукурудзою і акуратно зіллємо рідина. Зелень порубаємо дрібно. З'єднаємо всі інгредієнти в салатниці і перемішаємо.
    Слід зауважити, що буде непогано додати в цей салат відварну брокколі .

    Салат з курки з маринованими грибами, морквою і цибулею


    Інгредієнти:

  • відварене куряче м'ясо (без кісточок) - близько 300 м;

  • цибуля-порей - 1 стебло;

  • морква - 1 шт. середнього розміру;

  • гриби мариновані - близько 200-300 р;

  • часник - 1-3 шт.;

  • зелень свіжа різна (петрушка, кінза, базилік, розмарин і ін);

  • олія рослинна;

  • оцет натуральний фруктовий.


  • Приготування
    Очищену моркву натремо на крупній тертці (а краще на тертці для приготування овочів по-корейськи - так буде красивіше), білу частину цибулі-порею наріжемо напівкружечками. Дрібно нарубим часник. Ці інгредієнти складемо в тісний миску і замаринуем в суміші рослинного масла і оцту у співвідношенні 3:1. Нехай маринується хоча б протягом 15 хвилин.
    Салат з курки з цибулею
    Куряче м'ясо наріжемо дрібними шматочками упоперек волокон. Винесемо гриби з маринаду (можна промити їх кип'яченою водою і відкинути на друшляк). Якщо гриби великі - можна подрібнити їх. Зелену частину цибулі-порею нашинкуем тонкими напівкружечками, іншу зелень нарубим дрібно. Всі інгредієнти перемішати в салатниці. Наш чудовий салатик з курки з цибулею готовий!
    Якщо хочете зробити цей салат більш ситним, можна додати в нього відварений розсипчастий рис або відварна картопля , нарізаний невеликими шматочками.
    До салатів з м'ясом курки можна подавати світлі столові вина, білі або рожеві.