Бувають дні, коли рахувати калорії зовсім не хочеться, а на стіл хочеться поставити шкідливий, але такий смачний салат з м'ясом і майонезом. У таких випадках на допомогу приходить рецепт салату з цілком проязикастою назвою - "Обжорка".
Рецепт салату"Обжорка" з куркою і грибами
Інгредієнти: печериці - 300 г; рослинна олія; курячий окіст копчений - 1 шт.; морква по-корейськи - 200 г; чорнослив - 1 жменя; огірок свіжий - 1 шт.; майонез. Приготування Печериці чистимо і дрібно нарізаємо. Подрібнені гриби обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії, не забувши приправити за смаком. Разом з грибами любителі цибулі можуть додати і цей овоч, попередньо нарізавши його тонкими кільцями.
Поки гриби смажаться, можна зайнятися й іншими інгредієнтами. Курятину знімаємо з кістки і розбираємо на волокна, також можна нарізати м'ясо кубиками. Чорнослив ошпарюємо, якщо сухофрукт надмірно сухою, і нарізаємо соломкою. Огірок також ріжемо тонкою соломкою. Тепер настав час укладати всі інгредієнти.
У разі, якщо "Обжорку" з грибами ми подаємо на буденний стіл, то згодиться і просто заважати всі інгредієнти в салатник, заправивши майонезом, але якщо страва подається до свята, то його можна прикрасити відповідним чином. Для цього на дно плоского блюда ставимо кулінарне кільце. На його дно шарами починаємо укладати всі інгредієнти, промазуючи кожен шар майонезом. Завершувати салат повинна морква, після чого страву можна посипати зеленню і подати до столу.
Рецепт "Обжорки" з яловичиною і грибами
Інгредієнти: м'якоть яловичини - 400 г; печериці - 300 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; корейська морква - 150 г; картопля - 3 шт.; солоний огірок - 1-2 шт.; майонез. Приготування Картоплю відварюємо в мундирах до повної готовності, після
чого бульби чистимо і нарізаємо кубиками. Яловичину також варимо в підсоленій воді і ріжемо соломкою. Якщо ви хочете зробити салат жирніше - швидко обсмажте м'ясо на олії. Гриби нарізаємо кубиками, а цибулю тонкими кільцями, пасеруємо їх разом до золотистого кольору. Солоний огірок ріжемо кубиками.
У салатнику з'єднуємо всі інгредієнти, ретельно перемішуючи їх, після чого поливаємо салат майонезом і знову перемішуємо. Ставимо салат "Обжорка" з грибами в холодильник на 30 хвилин, щоб салат просочився, а аромати інгредієнтів змішалися.