Салати - це ідеальний спосіб нагодувати гостей або сім'ю, при цьому витративши мінімум коштів і сил на приготування. Сьогодні ми поділимося з вами ще одним рецептом, який може приготуватися для випадків, коли необхідно швидко накрити стіл.
Салат з помідорами, огірками, сиром і ковбасою
Інгредієнти: огірок - 1 шт.; томати черрі - 10 шт.; оливки - 10 шт; ковбаса варена - 250 г; сир моцарелла - 250 г; оливкова олія - 4 ст. ложки; лимонний сік - 2 ст. ложки; суміш італійських трав - 1/3 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Почнемо приготування салат з огірком і ковбасою з заправки. Для неї за допомогою віночка збиваємо масло і лимонний сік з італійськими травами, сіллю і перцем. Готову заправку відставляємо в сторону.
Ковбасу і сир нарізаємо кубиками. Огірки можна також нарізати кубиками або кружечками. Маслини ріжемо уздовж навпіл, а томати черрі - четвертинками. Змішуємо всі інгредієнти в салатник і поливаємо заправкою.
Салат з копченою ковбасою і свіжим огірком
Пікантна копчена ковбаса хороша в багатьох салатах, але в цьому, де її смак згладжений свіжими овочами, вона здається як не можна до речі. Оригінальна заправка може також бути використана і в інших рецептах, адже її універсальність здатна підкреслити смак будь-якого салату.
Інгредієнти: ковбаса копчена - 100 г; свіжий огірок - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; молода білокачанна капуста - 1/4 качана; зелень; сметана - 1 ст. ложка; майонез - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ч. ложка. Приготування Ковбасу нарізаємо соломкою. Аналогічним чином подрібнюємо і свіжий огірок з болгарським перцем. Капусту дрібно шаткуємо. У невеликій мисочці змішуємо сметану, майонез і гірчицю . Додаємо в соус подрібнену зелень. Змішуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо отриманим соусом.
Салат з ковбасою, сиром, огірком і яйцем
Інгредієнти: ковбаса варена - 250 г; яйця - 4 шт.; твердий сир - 100 г; болгарський перець -1 шт.; консервована кукурудза - 1 банка; кріп; майонез - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Варену ковбасу ріжемо кубиками, аналогічно подрібнюємо і болгарський перець. Сир натираємо на крупній тертці. З консервованої кукурудзи зливаємо надлишки рідини. Всі інгредієнти змішуємо в салатнику, присмачую зеленню і спеціями і заправляємо майонезом. Подаємо салат салат з кукурудзою, огірком, яйцем і ковбасою до столу охолодженим.