Смачний салат можна приготувати, використовуючи в якості основних продуктів капусту і сухарики. Звичайно ж, нам потрібні ще деякі інгредієнти. Зрозуміло, сухарики потрібно використовувати домашнього приготування, без всяких шкідливих добавок, для цього треба просто прісний хліб нарізати дрібними кубиками або брусочками і підсушити в духовій шафі (зручніше з трохи прочиненими дверцятами).
Ситний салат з пекінської капусти, курки і сухариків
Інгредієнти: капуста пекінська - половина вилка середнього розміру; куряче м'ясо відварне (з грудки і стегон без кісток) - близько 300-400 г; сухарики домашні дрібні (житні або пшеничні) - близько 200 г; солодкий червоний перець - 1-2 шт.; часник - 2 зубчики; гострий червоний перець; олія кунжутна або інше рослинне прямого холодного віджиму; сік лимона або лайма або натуральний оцет; цибуля зелена; зелень свіжа різна. Приготування Половину качана пекінської капусти кладемо на дошку плоскою стороною і розрізаємо вздовж, а потім нарізаємо впоперек - виходять шматочки зразок локшини, як раз зручні для їжі. Куряче м'ясо нарізаємо невеликими смужками або брусочками, а солодкий перець - короткою соломкою. Зелений цибулька і іншу зелень дрібно рубаємо. Всі з'єднуємо в салатниці.
Готуємо заправку: змішуємо масло з соком лимона (і/або лаймом, оцтом) у співвідношенні приблизно 3:1. Додаємо продавлений через ручний прес часник і подрібнений червоний гострий перець. Можна додати трохи готової гірчиці .
Поливаємо салат з капустою і сухариками заправкою і перемішуємо. До нього добре б подати світлого столового вина.
Салат з червоної капусти, ковбаси, сухариків і кукурудзи
Інгредієнти: червона капуста - полвилка або цілий вагою приблизно 200-300 р; ковбаса (наприклад, ветчинно-рублена) - близько 300 м; цибуля зелена або ріпчаста - 1 цибулина; сухарики - близько 200 г; кукурудза консервована - 200 г; часник - 2 зубчики; зелень свіжа різна; несолодкий йогурт натуральний класичний - близько 150-170 р. Приготування Тонко шаткуємо капусту. Нарізаємо цибулю чверть кільцями, а ковбасу (без оболонки, зрозуміло) довільно - так, щоб зручно було їсти. Закладаємо ці інгредієнти в салатницю разом з кукурудзою (без рідини, в якій вона консервирована) і сухариками. Додаємо дрібно рубані зелений лук, іншу зелень і часник. Заливаємо йогуртом і перемішуємо. В принципі, можна використовувати і оцтово-масляну заправку (див. рецепт, наведений вище). Можна приправити салат гострим червоним перцем і, до речі, додати солодкий червоний перець і/або авокадо.
До цього салату можна подати текілу, граппу, пульке або червоне столове вино.