Пропонуємо вашій увазі досить простий, але в теж час ситний, смачний і незвичайний салат зі свіжою капустою і м'ясом. Він неодмінно прикрасить ваш стіл і викличе позитивні емоції у гостей.
Салат з капустою, м'ясом і зеленим горошком
Інгредієнти: пекінська капуста - 100 г; консервований зелений горошок - 100 г; сир - 100 г; болгарський перець - 1 шт.; лимон - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; м'ясний фарш - 200 г; свіжий кріп - 1 пучок; майонез - 200 мл; зелену цибулю. Приготування Спочатку давайте займемося приготуванням фаршу. Якщо у вас немає готового, то перекручуємо на м'ясорубці яловичину і свинину, додаємо трохи цибулі. Готовий фарш викладаємо на сковорідку, трохи підсолюємо за смаком і обсмажуємо протягом 10 хвилин, помішуючи, щоб він не пригорів. Потім знімаємо його з вогню, залишаємо остигати, а самі переходимо до підготовки овочів.
Цибулю чистимо, миємо його і дрібно рубаємо. Видавлюємо в цибуля лимонний сік лимон і маринуємо його хвилин 20. Пекінську капусту шаткуємо на дрібні смужки, заправляємо майонезом і перемішуємо. Болгарський перчик обробляємо, видаляємо насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Сир тремо на дрібну терочку.
Коли всі інгредієнти готові, починаємо викладати салат в глибоку ємність шарами або просто так. Першим шаром кладемо капусту, потім м'ясний фарш і овочі. На перець укладаємо замаринований цибулю, поливаємо майонезом, посипаємо зеленим консервованим горошком і зеленою цибулею. Зверху присипаємо блюдо тертим сиром, заправляємо майонезом і перемішуємо. Готовий салатик з пекінської капустою і м'ясом залишаємо настоятися кілька годин, а потім подаємо до столу.
Салат з м'ясом, капустою, морквою і буряком
Інгредієнти: свинина - 200 г; буряк - 150 г білокачанна капуста - 150 г; морква - 150 г; майонез - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Насамперед давайте приготуємо м'ясо: нарізаємо його тонкою соломкою і обсмажуємо до готовності. Буряк промиваємо, чистимо і натираємо на середній тертці. Морква обробляємо, зрізаємо шкірку і так само подрібнюємо на середній тертці. З капусти, знімаємо погані листя і дрібно шаткуємо. Всі підготовлені інгредієнти перекладаємо в миску або каструльку, перемішуємо, заправляємо домашнім майонезом або сметаною за смаком і ще раз ретельно перемішуємо. Викладаємо готовий салат з м'ясом і свіжими овочами в тарілку і подаємо на стіл.