Вернуться назад Распечатать

Салат з креветками і куркою

Салат з креветками і куркою
Пропонуємо вам приготувати дуже ошатний та вишуканий салат з креветками і куркою, який чудово прикрасить будь-який стіл.

Салат з креветками і куркою під імбирним соусом


Інгредієнти:

  • куряче філе - 250 г;

  • ананас свіжий - 150 г;

  • пекінська капуста - 50 г;

  • олія рослинна;

  • дрібні креветки - 150 г;

  • цибулина червона - 1 шт.;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • листя шпинату.


  • Для соусу:

  • кінза - 3 гілочки;

  • часник - 1 зубчик;

  • свіжий перець чилі - 1 шт.;

  • свіжа м'ята;

  • лайм - 1 шт.;

  • соус соєвий - 1 ст. ложки;

  • олія оливкова - 3 ч. ложки;

  • корінь імбиру - 3 г;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими смужками. З лайма знімаємо дрібної теркою цедру, вичавлюємо сік. Імбир очистити і подрібнюємо на дрібній тертці. Далі змішуємо в пиалке половину імбиру, трохи лаймового соку і соєвого соусу. Заливаємо цим маринадом курку і креветки.
    Далі переходимо до приготування заправки для салату з креветками, куркою та ананасом. Часник очищаємо і подрібнюємо, дуже дрібно шаткуємо перець чилі. М'яту і кінзу промиваємо, обсушуємо і рубаємо. Змішуємо часник, цедру лайма, чилі і зелень з соком лайма, додаємо соєвий соус, що залишився імбир, оливкове масло і цукор.
    Ананас очистити, м'якоть нарізаємо трикутними шматками. Цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. У сковороді розігріваємо масло, швидко обсмажуємо куряче філе, додаємо креветки і готуємо ще 30 секунд. Листя шпинату і пекінської капусти промиваємо, обсушуємо, крупно рвемо руками і складаємо в миску, зверху укладаємо шматочки ананаса, курку і креветки, поливаємо заправкою і перемішуємо.

    Салат з креветками, куркою, сиром і грибами


    Інгредієнти:

  • листя салату;

  • спеції;

  • майонез - 200 мл;

  • цибулина - 1 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • курячий окорочок - 1 шт.;

  • яйце - 4 шт.;

  • сир - 300 г;

  • Салат з креветками і куркою

  • помідори - 2 шт.;

  • варені креветки - 300 р.


  • Приготування
    Заздалегідь відварюємо в підсоленій воді курячий окорок. Яйця і креветки теж окремо відварюємо до готовності. М'ясо остуджуємо, відокремлюємо від кісток і нарізаємо кубиками. Яйця очищаємо і натираємо на крупній тертці. Цибулю чистимо і дрібненько шаткуємо. Помідори кришимо кубиками. Печериці ретельно промиваємо, обробляємо і нарізаємо шматочками. Сир тремо на дрібній терочке, змішуємо з помідорами і часником, видавленим через прес. Додаємо майонез і все акуратно перемішуємо. На розігрітій сковороді з рослинним маслом спочатку пасеруємо до стану м'якості цибулю, а потім додаємо гриби і смажимо до готовності. Після цього знімаємо з вогню і з'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник.