Пропонуємо вам приготувати дуже ошатний та вишуканий салат з креветками і куркою, який чудово прикрасить будь-який стіл.
Салат з креветками і куркою під імбирним соусом
Інгредієнти: куряче філе - 250 г; ананас свіжий - 150 г; пекінська капуста - 50 г; олія рослинна; дрібні креветки - 150 г; цибулина червона - 1 шт.; соєвий соус - 2 ст. ложки; листя шпинату. Для соусу:
кінза - 3 гілочки; часник - 1 зубчик; свіжий перець чилі - 1 шт.; свіжа м'ята; лайм - 1 шт.; соус соєвий - 1 ст. ложки; олія оливкова - 3 ч. ложки; корінь імбиру - 3 г; цукор - 1 ч. ложка; спеції. Приготування Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими смужками. З лайма знімаємо дрібної теркою цедру, вичавлюємо сік. Імбир очистити і подрібнюємо на дрібній тертці. Далі змішуємо в пиалке половину імбиру, трохи лаймового соку і соєвого соусу. Заливаємо цим маринадом курку і креветки.
Далі переходимо до приготування заправки для салату з креветками, куркою та ананасом. Часник очищаємо і подрібнюємо, дуже дрібно шаткуємо перець чилі. М'яту і кінзу промиваємо, обсушуємо і рубаємо. Змішуємо часник, цедру лайма, чилі і зелень з соком лайма, додаємо соєвий соус, що залишився імбир, оливкове масло і цукор.
Ананас очистити, м'якоть нарізаємо трикутними шматками. Цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. У сковороді розігріваємо масло, швидко обсмажуємо куряче філе, додаємо креветки і готуємо ще 30 секунд. Листя шпинату і пекінської капусти промиваємо, обсушуємо, крупно рвемо руками і складаємо в миску, зверху укладаємо шматочки ананаса, курку і креветки, поливаємо заправкою і перемішуємо.
Салат з креветками, куркою, сиром і грибами
Інгредієнти: листя салату; спеції; майонез - 200 мл; цибулина - 1 шт.; печериці - 200 г; курячий окорочок - 1 шт.; яйце - 4 шт.; сир - 300 г; помідори - 2 шт.; варені креветки - 300 р. Приготування Заздалегідь відварюємо в підсоленій воді курячий окорок. Яйця і креветки теж окремо відварюємо до готовності. М'ясо остуджуємо, відокремлюємо від кісток і нарізаємо кубиками. Яйця очищаємо і натираємо на крупній тертці. Цибулю чистимо і дрібненько шаткуємо. Помідори кришимо кубиками. Печериці ретельно промиваємо, обробляємо і нарізаємо шматочками. Сир тремо на дрібній терочке, змішуємо з помідорами і часником, видавленим через прес. Додаємо майонез і все акуратно перемішуємо. На розігрітій сковороді з рослинним маслом спочатку пасеруємо до стану м'якості цибулю, а потім додаємо гриби і смажимо до готовності. Після цього знімаємо з вогню і з'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник.