Прекрасна закуска з квашеної капусти дуже легка, добре засвоюється і володіє приємним кислуватим смаком. При цьому не можна заперечувати доступність цього салату як у приготуванні, так і в закупівлі. Рецепти смачних салатів з квашеної капусти читайте далі.
Салат "Вінегрет" з квашеною капустою
Інгредієнти: квашена капуста - 200 г; буряк - 1 шт.; консервований зелений горошок - 80-100 г; картопля - 1 шт.; салатний цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; яблучний оцет - 1 ст. ложка; сіль, перець. Приготування Коренеплоди ретельно миємо й відварюємо окремо. Остиглі коренеплоди чистимо і нарізаємо кубиками. Ріпчасту цибулю подрібнюємо кільцями, або кубиками. Квашену капусту віджимаємо і викладаємо в салатник разом з підготовленими овочами. Додаємо в салат консервований горошок. Оцет збиваємо з рослинним маслом, додавши сіль і перець. Заливаємо салат заправкою і перемішуємо.
Рецепт салату з квашеною капустою
Інгредієнти: яблуко - 1 шт.; лимонний сік; квашена капуста - 250 г; журавлина - 30 г; зелень - за смаком; рослинне масло - 1 ст. ложка; цукор - 1 ч. ложка; сіль. Приготування Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою, збризкуємо їх лимонним соком, щоб вони не потемніли з часом. Подрібнюємо зелень. Квашену капусту змішуємо з яблуками, ягодами журавлини, зеленню і заправляємо салат олією, цукром і сіллю.
Салат Крабовий" з квашеною капустою
Інгредієнти: квашена капуста - 200 г; крабові палички - 200 г; консервована кукурудза - 1 банка; яйце - 2 шт.; майонез - за смаком; сіль, перець - за смаком; зелень. Приготування Яйця відварюємо круто і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо і крабові палички . Квашену капусту віджимаємо і змішуємо з усіма підготовленими інгредієнтами. Додаємо в салат зелень і заправляємо його майонезом. Перед подачею салат необхідно охолодити.
Картопляний салат з квашеною капустою
Інгредієнти: квашена капуста - 220 г; картопля - 2 шт.; гриби - 150-200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, цукор - за смаком; рослинна олія; зелень. Приготування Гриби нарізаємо пластинами і обсмажуємо на рослинному маслі, не забуваючи приправити, до повного випаровування рідини. Окремо обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Картоплю відварюємо в мундирах, остуджуємо і чистимо. Очищені бульби нарізаємо кубиками й викладаємо в салатник. Змішуємо картоплю з цибулею, грибами і капустою, поливаємо салат 2 столовими ложками олії і приправляємо сіллю і цукром за смаком. Перед подачею салат прикрашаємо свіжою зеленню.
Смачний салат з квашеної капусти
Важко посперечатися з тим, що салати з квашеної капусти - страви не з самої високої цінової категорії, але тим не менш, вони гаряче улюблені багатьма і, як правило, часто користуються високою популярністю на святкових столах. Салат з рецепту нижче стане якраз одним з таких бюджетних страв, які виручать вас під час раптового візиту гостей.
Інгредієнти: квашена капуста - 250 г; родзинки - 1 жменя; сік 1/2 лимона; яблуко - 1 шт.; білий виноград - 150 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль, перець. Приготування Яблука очищаємо, видаляємо серцевину і нарізаємо соломкою. Яблучну соломку збризкуємо лимонним соком, щоб вона не потемніла. Родзинки запарюємо окропом і залишаємо на 5-10 хвилин, залежно від того, наскільки сильно сухі ягоди. Білий виноград очищаємо від кісточок. Квашену капусту віджимаємо від надлишків соку і викладаємо в салатник. Змішуємо капусту з яблуками, виноградом і родзинками, поливаємо салат олією і приправляємо сіллю і перцем за смаком. Перед подачею салат необхідно злегка охолодити.