Пропонуємо вашій увазі дуже оригінальний, легкий і чудово смачний салат з капустою і креветками. Дане поєднання продуктів надає страві якусь вишуканість і незвичайність.
Салат з пекінською капустою, креветками і гранатом
Інгредієнти: пекінська капуста - 05 качана; гранат - 1 шт.; консервовані ананаси - 1 банка; креветки - 350 г; майонез; крабові палички - 10 шт.; спеції. Приготування Отже, пекінську капусту промиваємо, обсушуємо і дрібно шаткуємо. Гранат чистимо і розбираємо на зерна. Крабові палички заздалегідь виймаємо з морозилки і залишаємо при кімнатній температурі розморожуватися, а потім знімаємо з них пленочки і нарізаємо дрібними кубиками. З ананасів зливаємо рідину і подрібнюємо.
Креветки підійдуть для цього салату маленькі. Кидаємо їх в киплячу воду і після повторного закипання варимо 2-3 хвилинки. Потім відкидаємо на друшляк і чекаємо, поки вони охолонуть. Після цього чистимо їх від панцира і перекладаємо в салатник. Коли всі потрібні інгредієнти готові, з'єднуємо їх, заправляємо майонезом, злегка додаємо сіль салат з креветками і пекінською капустою і гарненько перемішуємо.
Салат з пекінською капустою, креветками і ананасом
Інгредієнти: свіжий ананас - 1 гурток; китайська капуста-150 г; креветки великі - 5 шт. Для соусу:
мед - 1 ст. ложка; сік лимонний - 2 ст. ложки; йогурт жирний - 2 ст. ложки; насіння соняшнику - 1 ст. ложка. Приготування Китайську капусту промиваємо, обсушуємо і шаткуємо тонкою соломкою. Креветки заздалегідь відварюємо, остуджуємо, чистимо і додаємо до них нарізаний кубиками ананас. Тепер перекладаємо все в глибоку салатницю. Мед змішуємо з лимонним соком і йогуртом.
Готовий соус додаємо в салат з креветками і китайською капустою безпосередньо перед вживанням і перемішуємо. Перед подачею до столу посипаємо салат очищеними насінням соняшника, попередньо обсмажені на сковороді без додавання масла.
Салат з пекінською капустою, креветками та авокадо
Інгредієнти: варені креветки - 400 г; авокадо - 1 шт.; яйце - 2 шт.; пекінська капуста; лимон - 1 т; олія оливкова - 2 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; кедрові горішки - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Креветки відварюємо заздалегідь в підсоленій воді і очистити від панцира. Варені круто яйця чистимо, подрібнюємо і додаємо в посуд з готовими креветками. З авокадо витягаємо кісточку і очистити шкірку. Нарізаємо м'якоть дрібними кубиками і злегка скроплюємо лимонним соком. Додаємо авокадо в салатник, кидаємо туди ж тонко нарізану пекінську капусту. Тепер переходимо до заправці - цукор змішуємо з дрібкою солі, додаємо лимонний сік, що залишився, масло і ретельно збиваємо. Заправляємо цією сумішшю наш салат, перемішуємо і зверху посипаємо подрібненими кедровими горішками.
Салат з морської капусти з креветками
Інгредієнти: креветки - 300 г; консервована морська капуста - 200 г; яйце - 3 шт.; селера - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; олія оливкова - за смаком; спеції. Приготування Креветки кладемо в каструлю, заливаємо крутим окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк, остуджуємо і чистимо. Консервовану морську капусту викладаємо в сито, трохи промиваємо і злегка віджимаємо руками. Яйця відварюємо, остуджуємо, очищаємо і нарізаємо кубиками. Цибулю шаткуємо півкільцями, а стебла селери промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо кільцями. Після цього з'єднуємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо оливковою маслом і перемішуємо.