Можливо, словосполучення "млинцевий салат" звучить для нас дещо екзотично, але повірте, варто спробувати це блюдо, як ви моментально полюбите його. Ніжні і тонкі млинці здатні не тільки зробити ваше блюдо самим оригінальним і красивим на столі, але і підвищити його поживність.
Салат з млинцями, куркою і огірками
Інгредієнти: куряче філе (ціле) - 1 шт.; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; чорний перець; сіль - 1/8 ст.; огірок - 2-3 шт.; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; яйце - 5 шт.; селера - 2 стебла; майонез - за смаком; тарталетки; вода - 2 ст.; часник - 2-3 зубчики. Приготування Розчиняємо сіль у воді і додаємо до розчину часник. В солоний розчин кладемо куряче філе і залишаємо його на 30 хвилин. Мариноване м'ясо викладаємо на деко, застелене фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо філе 30 хвилин і залишаємо повністю охолонути. Остиглу курятину нарізаємо соломкою, або розбираємо на волокна.
Тепер візьмемося за інші інгредієнти. Ріпчасту цибулю нарізаємо максимально тонкими кільцями і заливаємо окропом, даємо луку постояти так 10 хвилин, після чого рідину зливаємо, а цибулю споліскуємо крижаною водою і обсушуємо паперовими рушниками.
Яйця збиваємо і, виливаємо на сковороду невеликими порціями, смажимо на їх основі тонкі млинчики. Млинці згортаємо рулетом і ріжемо тонкою соломкою.
Тонкою соломкою також нарізаємо огірок і стебло селери. Змішуємо всі інгредієнти в глибокій мисці і заправляємо майонезом. Готовий салат з куркою і яєчними млинцями охолоджуємо в холодильнику, а після розкладаємо по тарталеткам і подаємо до столу.
Салат з млинців з курячим філе
Інгредієнти: куряче філе (половинка) - 1 шт.; салатні листя; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; оцет столовий - 2 ст. ложки; яйця - 5 шт.; майонез - за смаком; рослинне масло - для смаження; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності, після чого остуджуємо і розбираємо курятину на волокна. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і заливаємо розчином оцту з водою (1:2), з
додаванням щіпки солі і цукру. Цибульні кільця необхідно потримати в такому маринаді 20-30 хвилин, після сполоснути холодною водою і обсушити.
Для млинчиків яйця збиваємо з дрібкою солі і невеликими порціями виливаємо на сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тонкі млинці з обох сторін, а потім згортаємо в рулет і нарізаємо соломкою.
Змішуємо курятину з млинцями і цибулею і заправляємо майонезом. Готовий млинцевий салат з куркою спершу слід охолодити, а потім подати на листі салату, прикрасивши страву оливками та зеленню.