Поєднання ананаса і часнику з першого погляду може виглядати трохи лякає, але повірте, якщо часник стане лише елементом салатною заправки, маленьким мазком на великому полотні - страва від цього лише виграє.
Ситні і смачні салати з ананасом і часником можна оцінити, випробувавши рецепти, про які ми розповімо далі.
Салат з ананасом, куркою, сиром, часником і майонезом
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; грецький йогурт - 3/4 ст.; часник - 1 зубчик; ананас консервований - 120 г; селера - 1 стебло; майонез - 2 ч. ложки; крем-сир - 2 ст. ложки; горіхи макадамія - 1/2 ст.; сіль, перець; мелений карі - 1/4 ч. ложки. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо і ананас. Стебла селери ріжемо впоперек, невеликими скибочками. Горіхи подрібнюємо ножем на шматочки середнього розміру. Грецький йогурт змішуємо з крем-сиром і майонезом, додаємо пропущений через прес зубчик часнику і порошок каррі, доповнюємо соус сіллю і перцем за смаком. Всі підготовлені інгредієнти з'єднайте разом і заправляємо йогуртовим соусом. Салат з куркою, часником і ананасом повинен охолоне перед подачею.
Салат з виноградом, ананасом, сиром і часником
Інгредієнти: крем-сир - 180 г; майонез - 1/3 ст.; ананаси консервовані - 240 г; шинка варена - 190 г; часник - 1 зубчик; мигдаль чищений - 1 жменя; виноград - 1 1/2 ст.; крекери. Приготування Шинку нарізаємо невеликими кубиками разом з ананасами. Виноград розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки, якщо це необхідно. Мигдаль обсмажуємо і грубо рубаємо з допомогою ножа. Майонез і крем-сир збиваємо віночком, при необхідності додатково приправляємо сіллю і перцем, додаємо пропущений через прес часник. Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо салат з ананасами, виноградом і часником сирним соусом і охолоджуємо. Подаємо закуску в крекерах або чіпси.
Салат з ананасами, сиром і часником
Інгредієнти: ананаси консервовані - 3/4 ст.; мікс салату - 120 г; твердий сир - 70 г; майонез - 1/2 ст.; часник - 1 зубчик; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Твердий сир натираємо на крупній тертці. Ананаси нарізаємо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо соусом із суміші майонезу, часнику, цукру і пари столових ложок ананасового соку.
Салат з ананасом і чіпсами з часнику
Чи вам доводилося пробувати часникові чіпси? Солодкуваті, але як і раніше гострі і ароматні, вони здатні урізноманітнити не тільки смак, але і текстуру страви.
Інгредієнти: соєвий соус - 1 ст. ложка; свіжі ананаси - 114 г; кукурудзяна олія - 3 ст. ложки; рисовий оцет - 1 ст. ложка; цукор - 1 ч. ложка; зелена цибуля; мірін - 1/2 ст. ложки; помідори - 2 шт.; солодкий цибуля - 1/4 шт.; рукола - 120 г; часник - 1 головка; рослинне масло. Приготування За допомогою блендера збиваємо соєвий соус з 2 столовими ложками ананасового соку, кукурудзяним маслом, рисовим оцтом, цукром, нарізаним зеленим цибулею і мирином.
Помідори нарізаємо великими кружечками і викладаємо на блюдо. Поверх кладемо тонкі кільця солодкого лука, поливаємо все половиною готового соусу. Рукколу і шматочки ананаса окремо поливаємо залишками заправки і ретельно перемішуємо. Викладаємо рукколу гіркою поверх томатно-цибулевої подушки.
З часнику, з допомогою слайсера або гострого ножа, нарізаємо тонкими скибочками чіпси і обсмажуємо в гарячому маслі до золотистого кольору. Якщо ви проти фритюру - викладіть чіпси з часнику на пекарську папір і висушити в духовці при мінімальній температурі. Посипаємо салат часниковими чіпсами і подаємо до столу.