З сушених грибів, як і з свіжих, можна приготувати безліч смачних страв. Зараз ми вам розповімо, як приготувати салати з сушеними грибами.
Салат з курки з сушеними грибами
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; гриби сушені - 140 г; яйця - 3 шт.; зелень кропу і петрушки - за смаком; сіль, майонез - за смаком. Приготування Яйця варимо круто, очистити і дрібно нарізаємо. Куряче філе відварюємо до готовності, а потім ріжемо кубиками. Сушені гриби замочуємо години на 2 у воді, а потім відварюємо до готовності і нарізаємо кубиками. З'єднуємо яйця, куряче філе, гриби, додаємо подрібнену зелень, сіль, майонез і перемішуємо.
Салат з білих сушених грибів
Інгредієнти: білі сушені гриби - 40 г; печінка яловича - 200 г; огірки солоні - 2 шт.; яйця - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; майонез - 200 г; рослинна олія; сіль, перець; зелень. Приготування Сушені білі гриби промиваємо під проточною водою, потім замочуємо їх години на 2 в холодній воді, щоб вони розбухнули. Потім гриби знову промиваємо і відварюємо до готовності і подрібнюємо. Окремо варимо печінка, охолоджуємо і дрібно нарізаємо. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі. Солоні огірки ріжемо кубиками, подрібнюємо зелень. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо сіль, перець, майонез і перемішуємо.
Корейський салат з сушених грибів
Інгредієнти: сушені гриби Моэр - 60 г; часник - 4 зубчики; морква - 100 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рослинне масло - 100 мл; соус соєвий - 20 мл; кислота оцтова - 1 ч. ложка; коріандр мелений - 1 ч. ложка; цукор - 1 ч. ложка; перець гострий - 1 ч. ложка; кунжут - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Гриби заливаємо холодною водою і залишаємо приблизно на 30 хвилин, щоб вони розмокли. Моркву нарізаємо соломкою. Дрібно шаткуємо цибулю і обсмажуємо його. Гриби промиваємо і розрізаємо навпіл. Після цього додаємо моркву, сіль, оцтову кислоту і перемішуємо. Вливаємо соєвий соус, додаємо цукор, коріандр, перець, кунжут, пропускаємо через прес часник, викладаємо обсмажені цибулю і все це добре перемішуємо. Даємо салату настоятися 2 години в прохолодному місці, а потім подаємо до столу.
Рецепт салату з сушеними грибами та квасолею
Інгредієнти: квасоля варена - 250 г; картопля - 300 г; гриби сушені - 50 г; часник - 2-3 зубчики; цибуля - 1 шт.; майонез, сіль - за смаком. Приготування Картоплю відварюємо «в мундирі», сушені гриби заливаємо окропом, накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 20. Лук очищаємо, шаткуємо й обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Гриби варимо хвилин 15 а потім ріжемо кубиками. Картопля очищаємо від шкірки і так само подрібнюємо. Відварену квасолю з'єднуємо з смаженою цибулею, потім додаємо інші інгредієнти і заправляємо салат майонезом.
Як приготувати салат з сушеними грибами і рисом?
Інгредієнти: рис - 2/3 склянки; гриби сушені - 100 г; морква - 2 шт.; крабові палички - 200 г; цибуля - 2 шт.; твердий сир - 100 г; яйця - 3 шт.; рослинна олія; майонез, сіль, зелень. Приготування Сушені гриби замочуємо в гарячій воді на 30 хвилин, а після цього в цій же воді відварюємо їх 20 хвилин, додаємо сіль. Готові гриби остуджуємо і подрібнюємо. Рис промиваємо і відварюємо до готовності. Чистимо моркву і трьом її на крупній тертці. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо разом з морквою. Потім додаємо до овочів гриби, підсолюємо за смаком і тушкуємо ще хвилин 10. Яйця варимо круто, чистимо і натираємо на тертці. Крабові палички ріжемо кубиками. Твердий сир тремо на тертці. Викладаємо салат шарами: гриби з морквою та цибулею, рис, яйця, крабові палички, сир. Кожен шар промазуємо майонезом. Прикрашаємо салат зеленню.