Всім відомо, що часник - продукт надзвичайно корисний. Особливо ми згадуємо про нього в сезон застуд, адже він сприяє зміцненню імунітету і згубно діє на ряд бактерій. Крім того, вживаючи в їжу часник, можна знизити рівень холестерину в організмі. Зараз ми вам розповімо цікаві рецепти приготування смачних салатів з часником.
Рецепт сирного салату з часником
Інгредієнти: сир твердий - 400 г; часник - 3 зубчики; яйця - 3 шт.; майонез. Приготування Яйця варимо круто, потім очищаємо. Твердий сир і яйця натираємо на середній тертці, часник пропускаємо через прес. Всі інгредієнти з'єднуємо, додаємо за смаком домашній майонез і перемішуємо. Всі салат готовий, його можна намазати на хліб і подавати у вигляді бутербродів.
Морквяний салат з часником
Інгредієнти: морква - 200 г; сир твердий - 130 г; часник - 2-3 зубчики; майонез, сіль - за смаком. Приготування Моркву очищаємо і тремо на крупній тертці, на цій же тертці трьом і твердий сир. Часник дрібно рубаємо або пропускаємо через прес. Додаємо за смаком сіль і майонез, гарненько все перемішуємо.
Рецепт салату з сиром, часником і крабовими паличками
Інгредієнти: яйця - 5 шт.; твердий сир - 200 г; крабові палички - 240 г; кукурудза консервована - 1 банка (340 г); часник - 2-3 зубчики; майонез - 250 р. Приготування Яйця відварюємо круто. Сир, крабові палички і яйця ріжемо великими кубиками. Часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо часниковий майонез і перемішуємо.
Буряковий салат з часником
Інгредієнти: морква - 400 г; родзинки - 50 г; сир плавлений - 200 г; часник - 3 зубчики; буряк - 300 г; волоські горіхи - 50 г; майонез - 200 р. Приготування Родзинки заливаємо гарячою водою. Моркву чистимо і тремо на середній тертці, додаємо до неї замочений ізюм, 2 столові ложки майонезу і перемішуємо. Викладаємо отриману масу в салатник першим шаром. Далі трьом на крупній тертці плавлений сир, додаємо подрібнений часник, майонез за смаком і перемішуємо. Це буде другим шаром салату.
Варену буряк тремо на середній тертці, додаємо подрібнені горіхи, майонез і перемішуємо. Викладаємо третій шар салату. Буряковий салат з часником, родзинками і горіхами готовий. Зверху можна прикрасити родзинками або подрібненими горіхами. Перед подачею до столу салату бажано настоятися 2-3 години в прохолодному місці.
Салат з печінкою і часником
Інгредієнти: куряча печінка - 200 г; відварна морква - 100 г; цибуля - 100 г; сир твердий - 100 г; рослинне масло - 20 мл; часник - 3 зубчики; яйця - 3 шт.; листя салату; майонез. Приготування Курячу печінку миємо, нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо на ньому печінку з цибулею. Відварену моркву чистимо й ріжемо кубиками. Яйця варимо круто і також ріжемо кубиками. Часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом. З'єднуємо печінку з цибулею, морква, яйця, додаємо майонез з часником і перемішуємо. На плоске блюдо викладаємо листя салату, а зверху розміщуємо наш салат з курячою печінкою і часником.
Рецепт салату «Буряк з часником»
Інгредієнти: буряк - 400 г; часник - 2 зубчики; сир твердий - 120 г; волоські горіхи - 30 г; майонез; сіль. Приготування Буряк можна довести до готовності двома способами: можна просто відварити, а можна загорнути у фольгу прямо в шкірці, а потім при температурі 180 градусів запікати близько 1 години. Готову буряк чистимо, натираємо на тертці. Часник подрібнюємо або пропускаємо через прес, твердий сир тремо на тертці, волоські горіхи дрібно рубаємо. У глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти, за смаком додаємо майонез, сіль і перемішуємо.