Салат з крабами можна приготувати не тільки звичним для нас способом, з використанням крабових паличок , кукурудзи і майонезу (хоча про нього ми, безумовно, теж згадаємо), але і трохи урізноманітнити поняття цієї страви і намагатися втілити в життя дещо оригінальне і смачне. Заінтриговані? Тоді давайте швидше випробуємо нові рецепти.
Салат з кукурудзою, крабовими паличками і яблуком
Почнемо з класичного на наших столах рецепта крабового салату.
Інгредієнти: крабові палички - 250 г; яйця - 4 шт.; огірок - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; кукурудза консервована - 1 банка; китайська капуста -1 качан; майонез. Приготування Крабові палички нарізаємо кубиками. Яйця відварюємо круто і також подрібнюємо. Огірки та яблука нарізаємо соломкою, яблука бажано потім відразу ж збризнути лимонним соком, щоб не потемніли. Капусту (тільки зелену частину) дрібно шаткуємо. З кукурудзи зливаємо рідину. Змішуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо майонезом.
Салат з крабовими паличками і яблуком перед подачею слід охолодити.
Як приготувати крабовий салат з яблуком?
Інгредієнти: Для заправки:
яблуко - 1 шт.; цибулю-шалот - 1 шт.; часник - 1 зубчик; винний оцет - 2 ст. ложки; сіль - 3/4 ч. ложки; оливкова олія - 2/3 ст. Для салату:
консервоване крабове м'ясо - 500 г; манго - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; свіжа петрушка; яблучні чіпси - для прикраси. Приготування Для приготування заправки в чашу блендера кладемо цибулю, очищене яблуко, часник, сіль і оцет. Все збиваємо до однорідності і змішуємо з олією.
Манго і яблука нарізаємо кубиками (яблука збризкуємо лимонним соком). Змішуємо всі інгредієнти для салату разом і заправляємо соусом. Готовий салат викладаємо на блюдо і прикрашаємо яблучними чіпсами.
Крабовий салат з яблуком
Інгредієнти: білий винний оцет - 2 1/2 ст. ложки; шалот - 1 шт.; діжонська гірчиця - 2 ч. ложки; арахісове масло - 2 ст. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; крес-салат - 400 г; м'ясо краба - 500 г; селера - 2 стебла; яблуко - 1 шт.; арахіс - 1/3 ст. Приготування Оцет збиваємо з гірчицею і нарізаним шалотом. Не перестаючи помішувати, вливаємо до оцту масло, додаємо сіль і перець.
Крес салат змішуємо з 3 столовими ложками заправки. В іншій мисці з'єднуємо нарізане крабове м'ясо з селерою і яблуком. Посипаємо інгредієнти салату подрібненими горіхами і поливаємо залишками заправки. Викладаємо крес-салат на пласке блюдо, а на утворену подушку кладемо салат.