Літо в двох кроках від нас, а це значить, що настає пора здоров'я, сонця і смачних обідів зі свіжих продуктів. Літні рецепти завжди несуть в собі багато енергії і користі, не винятком є і цей салат, приготовлений на основі яблук і капусти. Легке і при цьому дуже ситне страву можна готувати за різними рецептами, але ми зібрали для вас найсмачніші з них.
Салат з капусти з морквою і яблуком
Інгредієнти: Для салату:
молода капуста - 1 шт.; яблуко - 2 шт.; морква - 2 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; петрушка - 1 пучок. Для заправки:
йогурт - 1 /4 ст.; майонез - 1 /4 ст.; мед - 2 ст. ложки; яблучний оцет - 1 1/2 ст. ложки; мак - 1/2 ст. ложки; сіль, перець. Приготування Капусту дрібно шаткуємо. Яблука і моркву нарізаємо соломкою, при цьому яблука бажано збризнути соком лимона, щоб не потемніли. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти і додаємо до них тонкі кільця червоного цибулі і свіжу зелень. Викладаємо овочі на блюдо.
Йогурт, майонез, мед, оцет, мак і сіль з перцем збиваємо за допомогою віночка в однорідну масу. Отриманої заправкою поливаємо салат з капусти з морквиною і яблуком зверху.
Рецепт салату з капусти з яблуками
Інгредієнти: Для салату:
молода капуста - 1/2 головки; морква - 2 шт.; селера - 2 стебла; зелена цибуля - 3 пера; огірок - 1/2 шт.; свіжий базилік - пучок; кукурудза - 1 1/2 ст.; яблуко - 1 шт.; авокадо - 1 шт. Для заправки:
лайми - 2 шт.; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; часник сушений - 1/2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Капусту дрібно шаткуємо. Моркву чистимо і натираємо. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і тремо на крупній тертці. Огірок ріжемо тонкими кружечками, а авокадо - кубиками. Свіжий базилік промиваємо, обсушуємо і рвемо руками. Змішуємо базилік з капустою, додаємо всі інші підготовлені інгредієнти і перемішуємо їх в салатник.
З лаймів видавлюємо сік і змішуємо його з гірчицею . Додаємо в заправку часник, а також сіль і перець за смаком. Заправляємо салат відразу ж після приготування, щоб він просочився смаком і ароматами, а яблуко і авокадо не потемніли.
Салат з селерою, капустою і яблуком
Інгредієнти: Для салату:
пекінська капуста - 1 качан; яблука - 2 шт.; селера - 2 стебла; виноград - 75 г; горіхи пекан - 1 жменя; салат латук - 1 качан. Для заправки:
майонез - 60 г; оливкова олія - 1 ч. ложка; зернова гірчиця - 1 ч. ложка; сіль, перець. Приготування Пекінську капусту і салат дрібно шаткуємо. Морква і яблуко натираємо на крупній тертці, виноград розрізаємо на половинки і видаляємо насіння. Змішуємо всі інгредієнти в салатник.
Майонез і оливкове масло збиваємо з зерновий гірчицею. Додаємо сіль і перець за смаком. Заправляємо салат з пекінською капустою і яблуком і залишаємо його охолоне до подачі.
Салат з буряком, морквою, яблуками і капустою
Інгредієнти: Для салату:
гарбузове насіння - 1/4 ст.; насіння соняшнику - 1/4 ст.; кунжутне насіння - 2 ст. ложки; зіра - 1 ч. ложка; капуста - 1/4 шт.; морква - 1 шт.; відварений буряк - 1 шт.; свіжий шпинат - 2 ст.; червоний цибуля - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; журавлина сушена - 1 /4 ст.; свіжа м'ята. Для заправки:
цедра 1 апельсина; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль, перець; лимонний сік - за смаком. Приготування Все насіння змішуємо і підсушуємо на сковороді 3-5 хвилин. Шпинат бланшеруем й обсушуємо. Капусту шаткуємо, морква, яблука і буряк натираємо на крупній тертці або ріжемо соломкою. Червоний цибулю ріжемо тонкими кільцями. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, додати журавлину і свіжу м'яту.
Для заправки цедру апельсина слід змішати з оливковою олією, сіллю і перцем, а потім розбавити все лимонним соком за смаком. Заправляємо наш салат перед подачею на стіл.