Оригінальні поєднання продуктів - головна складова трапези, покликаної вразити уяву гостей і близьких. Рецепт одного з таких страв, а саме - курячого салату з ківі, ми розкриємо далі.
Салат з курки з морквою і ківі
Інгредієнти: Для салату:
куряче філе - 1 шт.; ківі - 2-3 шт.; крес-салат - 100 г; кешью - 25 г; морква - 1 шт.; перець чилі - 1 шт. Для заправки:
лайми - 2 шт.; тертий імбир - 1 ч. ложка; часник - 1/2 зубчики; вода - 2 ст. ложки; рибний соус - 1 ст. ложка; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Куряче філе приправляємо сіллю і перцем і запікаємо в духовці до повної готовності. Розбираємо філе на волокна. Ківі чистимо і ріжемо спочатку навпіл, а потім кружечками. Обсмажуємо кеш'ю і горіхи ножем нарізаємо на шматочки середньої величини. Чилі очистити від насіння і також подрібнюємо. Морква шаткуємо, або натираємо на крупній тертці. Змішуємо всі інгредієнти з крес-салатом.
З лаймів вичавлюємо сік і змішуємо його з тертим імбиром, часником, водою, рибним соусом і цукром. Отриманим соусом заправляємо салат і відразу ж подаємо до столу.
Салат з куркою, ківі і грибами
Інгредієнти: ківі - 2 шт.; філе куряче варене - 1 шт.; консервований ананас - 1 банка; яйце - 3-4 шт.; печериці мариновані - 180 г; твердий сир - 120 г; майонез. Приготування Ківі чистимо і нарізаємо кубиками разом з ананасом. Куряче філе розбираємо на волокна. Яйця варимо круто і подрібнюємо. Мариновані печериці нарізаємо пластинками. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Інгредієнти викладаємо шарами на плоске блюдо, промазуючи майонезом кожен наступний шар.
Салат з куркою, ківі і сиром
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; ківі - 2-3 шт.; свіжий огірок - 2-3 шт.; твердий сир - 250 г; майонез; волоські горіхи - 1 жменя. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, даємо йому охолонути і розбираємо на волокна. Ківі очистити від шкірки і нарізаємо кружечками. Свіжий огірок також ріжемо кубиками. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
У центр плоского страви ставимо склянку і навколо нього розкладаємо перший шар салату - курятину. Змащуємо основу майонезом, потім викладаємо огірки, знову шар майонезу, і довершаем салат натертим на крупній тертці сиром. Прикрашаємо блюдо подрібненими волоськими горіхами і кружечками ківі. Перед подачею даємо салату настоятися в холодильнику близько години.