Вернуться назад Распечатать

Салат з курки з ківі

Салат з курки з ківі
Оригінальні поєднання продуктів - головна складова трапези, покликаної вразити уяву гостей і близьких. Рецепт одного з таких страв, а саме - курячого салату з ківі, ми розкриємо далі.

Салат з курки з морквою і ківі


Інгредієнти:
Для салату:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • ківі - 2-3 шт.;

  • крес-салат - 100 г;

  • кешью - 25 г;

  • морква - 1 шт.;

  • перець чилі - 1 шт.


  • Для заправки:

  • лайми - 2 шт.;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • часник - 1/2 зубчики;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • рибний соус - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Куряче філе приправляємо сіллю і перцем і запікаємо в духовці до повної готовності. Розбираємо філе на волокна. Ківі чистимо і ріжемо спочатку навпіл, а потім кружечками. Обсмажуємо кеш'ю і горіхи ножем нарізаємо на шматочки середньої величини. Чилі очистити від насіння і також подрібнюємо. Морква шаткуємо, або натираємо на крупній тертці. Змішуємо всі інгредієнти з крес-салатом.
    З лаймів вичавлюємо сік і змішуємо його з тертим імбиром, часником, водою, рибним соусом і цукром. Отриманим соусом заправляємо салат і відразу ж подаємо до столу.

    Салат з куркою, ківі і грибами


    Інгредієнти:

  • ківі - 2 шт.;

  • філе куряче варене - 1 шт.;

  • консервований ананас - 1 банка;

  • яйце - 3-4 шт.;

  • печериці мариновані - 180 г;

  • твердий сир - 120 г;

  • майонез.


  • Приготування
    Ківі чистимо і нарізаємо кубиками разом з ананасом. Куряче філе розбираємо на волокна. Яйця варимо круто і подрібнюємо. Мариновані печериці нарізаємо пластинками. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Інгредієнти викладаємо шарами на плоске блюдо, промазуючи майонезом кожен наступний шар.

    Салат з куркою, ківі і сиром


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • ківі - 2-3 шт.;

  • свіжий огірок - 2-3 шт.;

  • твердий сир - 250 г;

  • майонез;

  • волоські горіхи - 1 жменя.


  • Салат з курки з ківі
    Приготування
    Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, даємо йому охолонути і розбираємо на волокна. Ківі очистити від шкірки і нарізаємо кружечками. Свіжий огірок також ріжемо кубиками. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
    У центр плоского страви ставимо склянку і навколо нього розкладаємо перший шар салату - курятину. Змащуємо основу майонезом, потім викладаємо огірки, знову шар майонезу, і довершаем салат натертим на крупній тертці сиром. Прикрашаємо блюдо подрібненими волоськими горіхами і кружечками ківі. Перед подачею даємо салату настоятися в холодильнику близько години.