Вернуться назад Распечатать

Рецепт фунчозы з грибами

Рецепт фунчозы з грибами
Фунчоза - тонка рисова локшина, яка практично зовсім несмачна. Але от якщо його з'єднати з грибами, овочами або м'ясом, вона фантастичним чином перетворюється і дивовижно підкреслює смак всіх складових. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування фунчозы з грибами.

Фунчоза з овочами і грибами


Інгредієнти:

  • фунчоза - 250 г;

  • порізані консервовані гриби - 200 г;

  • морква - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • соус соєвий - 2 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • свіжа зелень - за бажанням;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування салату з фунчозой і грибами спочатку готуємо всі інгредієнти. Для цього очищаємо цибулину, промиваємо її і шаткуємо півкільцями. Моркву чистимо і натираємо на спеціальній тертці. Часник пропускаємо через прес. Потім ставимо на плиту сковороду, наливаємо маслечка і розігріваємо його. Після цього викладаємо цибулю і періодично помішуючи, пасеруємо до прозорості.
    Далі додаємо гриби, смажимо 5 хвилин і викладаємо моркву, нарізану соломкою болгарський перець. Тушкуємо овочі протягом 5 хвилин на слабенькому вогні і в самому кінці кидаємо часник, вливаємо соєвий соус , приправляємо спеціями, перемішуємо і знімаємо з вогню. Одночасно з приготуванням овочів відварюємо у великій каструлі фунчозу, поклавши її в киплячу воду на 5 хвилин. Потім відкидаємо локшину на друшляк, промиваємо і перекладаємо в сковорідку з овочами і грибами. Ретельно все перемішуємо, викладаємо фунчозу з грибами в салатник і подаємо страву на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.

    Фунчоза з грибами і куркою


    Інгредієнти:

  • тонка рисова локшина - 100 г;

  • королівські шампіньйони - 6 шт;

  • цибулина - 1 шт.;

  • куряча грудка - 05 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • цибуля порей;

  • пекучий червоний перець - 05 шт.;

  • помідори черрі - 5 штук;

  • соус «Якіторі» - 1 пакетик;

  • часник - 3 зубчики;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • масло кунжутне - 1 ст. ложка;

  • солодка мелена паприка, кунжут, спеції.


  • Приготування
    Давайте розглянемо з вами, як приготувати фунчозу з грибами. Отже, болгарський перчик обробляємо, промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і обсмажуємо швидко на гарячій сковороді в рослинному маслечко. Потім викладаємо шампіньйони, порізані невеликими пластинами. Далі додаємо до обжарке подрібнені помідори черрі, цибуля порей і болгарський перчик.
    Обсмажуємо всі овочі, буквально 2 хвилини, а потім викладаємо курку, нарізану тонкими скибочками, кидаємо дрібно порубаний гострий перчик, кунжут, солимо за смаком і ретельно перемішуємо. Паралельно з цим, відварюємо в окропі фунчозу, відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і перекладаємо до овочів. Тепер заправляємо все соусом «Якіторі» і готуємо страву на середньому вогні хвилинки 3 помішуючи. Ось і все, смачна та ситна локшина з овочами і грибами готова!

    Фунчоза з креветками та грибами


    Інгредієнти:

  • фунчоза - 300 г;

  • королівські печериці - 100 г;

  • креветки - 200 г;

  • Рецепт фунчозы з грибами

  • соєвий соус - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Різані королівські печериці обсмажуємо на рослинному масло до золотавого кольору. Креветки очищаємо і додаємо до грибів. Приправляємо всі спеціями, заливаємо водою до середини, вливаємо соєвий соус і тушкуємо хвилин 5. Окремо відварюємо в каструльці тонку фунчозу, заливши її окропом і залишивши на 5-8 хвилин. Потім промиваємо локшину прохолодною водою, розкладаємо по порціях, а зверху кладемо гриби з креветками. Під час їжі поливаємо салат на смак ще соєвим соусом і подаємо страву в гарячому вигляді.