Фунчоза - тонка рисова локшина, яка практично зовсім несмачна. Але от якщо його з'єднати з грибами, овочами або м'ясом, вона фантастичним чином перетворюється і дивовижно підкреслює смак всіх складових. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування фунчозы з грибами.
Фунчоза з овочами і грибами
Інгредієнти: фунчоза - 250 г; порізані консервовані гриби - 200 г; морква - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; соус соєвий - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; свіжа зелень - за бажанням; спеції. Приготування Для приготування салату з фунчозой і грибами спочатку готуємо всі інгредієнти. Для цього очищаємо цибулину, промиваємо її і шаткуємо півкільцями. Моркву чистимо і натираємо на спеціальній тертці. Часник пропускаємо через прес. Потім ставимо на плиту сковороду, наливаємо маслечка і розігріваємо його. Після цього викладаємо цибулю і періодично помішуючи, пасеруємо до прозорості.
Далі додаємо гриби, смажимо 5 хвилин і викладаємо моркву, нарізану соломкою болгарський перець. Тушкуємо овочі протягом 5 хвилин на слабенькому вогні і в самому кінці кидаємо часник, вливаємо соєвий соус , приправляємо спеціями, перемішуємо і знімаємо з вогню. Одночасно з приготуванням овочів відварюємо у великій каструлі фунчозу, поклавши її в киплячу воду на 5 хвилин. Потім відкидаємо локшину на друшляк, промиваємо і перекладаємо в сковорідку з овочами і грибами. Ретельно все перемішуємо, викладаємо фунчозу з грибами в салатник і подаємо страву на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.
Фунчоза з грибами і куркою
Інгредієнти: тонка рисова локшина - 100 г; королівські шампіньйони - 6 шт; цибулина - 1 шт.; куряча грудка - 05 шт.; болгарський перець - 1 шт.; цибуля порей; пекучий червоний перець - 05 шт.; помідори черрі - 5 штук; соус «Якіторі» - 1 пакетик; часник - 3 зубчики; масло рослинне - 3 ст. ложки; масло кунжутне - 1 ст. ложка; солодка мелена паприка, кунжут, спеції. Приготування Давайте розглянемо з вами, як приготувати фунчозу з грибами. Отже, болгарський перчик обробляємо, промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і обсмажуємо швидко на гарячій сковороді в рослинному маслечко. Потім викладаємо шампіньйони, порізані невеликими пластинами. Далі додаємо до обжарке подрібнені помідори черрі, цибуля порей і болгарський перчик.
Обсмажуємо всі овочі, буквально 2 хвилини, а потім викладаємо курку, нарізану тонкими скибочками, кидаємо дрібно порубаний гострий перчик, кунжут, солимо за смаком і ретельно перемішуємо. Паралельно з цим, відварюємо в окропі фунчозу, відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і перекладаємо до овочів. Тепер заправляємо все соусом «Якіторі» і готуємо страву на середньому вогні хвилинки 3 помішуючи. Ось і все, смачна та ситна локшина з овочами і грибами готова!
Фунчоза з креветками та грибами
Інгредієнти: фунчоза - 300 г; королівські печериці - 100 г; креветки - 200 г; соєвий соус - 3 ст. ложки. Приготування Різані королівські печериці обсмажуємо на рослинному масло до золотавого кольору. Креветки очищаємо і додаємо до грибів. Приправляємо всі спеціями, заливаємо водою до середини, вливаємо соєвий соус і тушкуємо хвилин 5. Окремо відварюємо в каструльці тонку фунчозу, заливши її окропом і залишивши на 5-8 хвилин. Потім промиваємо локшину прохолодною водою, розкладаємо по порціях, а зверху кладемо гриби з креветками. Під час їжі поливаємо салат на смак ще соєвим соусом і подаємо страву в гарячому вигляді.