Пропонуємо вашій увазі дуже простий і дивовижно смачний салат з крабовими паличками - «Ніжність» . Він чудово прикрасить святковий стіл або стане гарним різноманітністю повсякденного вечері.
Рецепт салату «Ніжність» з крабовими паличками і помідорами
Інгредієнти: палички крабові - 200 г; помідори - 2 шт.; часник - 2 зубчики; сир твердий - 300 г; спеції; майонез. Приготування Отже, помідори ретельно промиваємо, насухо протираємо паперовим рушником, нарізаємо невеликими кубиками і перекладаємо їх у глибоку мисочку. Потім злегка додаємо сіль їх за смаком, посипаємо чорним меленим перцем і відставляємо в сторону. Таким же чином шаткуємо попередньо розморожені крабові палички і відправляємо їх у миску до помідорів, не перемішуючи.
Далі давайте приготуємо заправку для нашого салату. Для цього беремо часничок, чистимо його і пропускаємо через прес. Потім з'єднуємо подрібнений часник з майонезом, ретельно перемішуємо і даємо заправці трохи постояти і «обмінятися ароматами». Краще всього, якщо ви приготуєте її заздалегідь і поставите на кілька годин в холодильник.
Після цього заправляємо салат майонезом з часником, не перемішуючи шари. Натираємо на тертці сир твердих сортів і посипаємо їм зверху. Ось і все, дуже смачний і ніжний салат з крабовими паличками повністю готовий для подачі на стіл! Можете за бажанням прикрасити його листочками свіжої зелені.
Рецепт салату «Ніжність» з крабовими паличками
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; картопля - 3 шт.; яблуко - 1 шт.; палички крабові - 200 г; яйце - 4 шт.; майонез. Для маринаду:
вода - 70 мл; оцет - 2 ч. ложки; мелений перець. Приготування Картопля добре промиваємо щіточкою, кладемо в каструльку з водою, ставимо на плиту і відварюємо в мундирі до готовності. Потім охолоджуємо повністю і очищаємо від шкірки. В іншому посуді відварюємо круто яйця, чистимо їх від шкаралупи. Яблука промиваємо, обсушуємо, акуратно зрізаємо шкірку і натираємо на крупній тертці разом з картоплею. Крабові палички шаткуємо у вигляді соломки.
Цибулину очищаємо, промиваємо, рубаємо півкільцями і замариновываем. Для цього, воду змішуємо з оцтом і меленим перцем. По закінченню 20 виймаємо цибулька з маринаду і віджимаємо гарненько від зайвої рідини. Яйця поділяємо на білки і жовтки окремо натираємо їх на крупній тертці.
Тепер беремо плоску тарілку, на дно викладаємо рівномірним шаром картоплю, солимо, перчимо його і поливаємо майонезом. Зверху на нього кладемо цибулю, яблуко, і знову змащуємо майонезом. Потім покриваємо поверхню крабовими паличками, майонезом і тертими яєчними білками. Зверху салат «Ніжність» з крабовими паличками і яблуком поливаємо майонезом і прикрашаємо жовтками і зеленню.
Салат «Ніжність» з крабовими паличками і сиром
Інгредієнти: палички крабові - 200 г; свіжий огірок - 200 г; сир - 100 г; яйце - 4 шт.; консервована кукурудза - 200 г; майонез. Приготування Отже, крабові палички попередньо розморожуємо при кімнатній температурі, очистити від плівки і нарізаємо невеликими кубиками. Яйця кладемо в ковшичек, заливаємо водою і відварюємо круто на середньому вогні. Потім їх остуджуємо, чистимо від шкаралупи і подрібнюємо. Огірки і сир теж рубаємо кубиками.
Тепер, коли всі підготовлені інгредієнти, перекладаємо їх в салатник, висипаємо консервовану кукурудзу без соку, заправляємо за смаком майонезом і гарненько перемішуємо. Готовий салат прибираємо в холодильник на 30 хвилин, після чого подаємо на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.