Свою назву улюблений багатьма салат "Мімоза" отримав завдяки асоціації декору салату з ці весняною квіткою. "Мімозу" не можна назвати старим салатом, адже рецепт цієї страви був винайдений тільки в 70-х роках минулого століття, тим не менш, традиційний варіант рецепту набрид багатьом, а від того не буде зайвим вивчити нові варіації цієї страви. Про те, як приготувати салат "Мімоза" з крабовими паличками ми поговоримо в цій статті.
Рецепт салату "Мімоза" з крабовими паличками
Інгредієнти: крабові палички - 250 г; яблука - 1-2 шт.; яйця - 5-6 шт.; ріпчаста цибуля; твердий сир - 130 г; лимонний сік; майонез. Приготування Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і дрібно нарізаємо білки з жовтками окремо один від одного. Яблука натираємо на крупній тертці і злегка скроплюємо лимонним соком, щоб вони не втратили свій колір. Крабові палички можна заморозити, а потім натерти на крупній тертці, або вручну подрібнити їх ножем. Твердий сир натираємо на тертці. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими кільцями, ошпарюємо, а потім маринуємо в лимонному соці.
Укладаємо всі підготовлені інгредієнти шарами, промазуючи кожен шар майонезом. Зверху «Мімозу» посипають подрібненим жовтком. Перед подачею залишаємо салат настоятися в холодильнику 1 годину.
Салат "Мімоза" з крабовими паличками і горіхами
Інгредієнти: крабові палички - 250 г; яйця - 5-6 шт.; картопля - 1 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; твердий сир - 100 г; волоські горіхи (очищені) - 1 жменя; зелень; майонез - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю і моркву відварюємо, а потім остуджуємо і очищаємо. Яйця варимо круто, чистимо і дрібно нарізаємо білки окремо від жовтків. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Волоські горіхи подрібнюємо за допомогою блендера або кавоварки. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обдаємо окропом.
Викладаємо салат шарами, промазуючи кожен майонезом і приправляючи сіллю і перцем. Верхівку салату посипаємо подрібненими горіхами і прикрашаємо зеленню.
Салат "Мімоза" з крабовими паличками і огірками
Інгредієнти: крабові палички - 250 г; яйця - 5 шт.; огірок - 1 шт.; твердий сир - 80 г; картопля - 1 шт.; солодкий цибуля - 1 шт.; морква -1 шт; майонез; сіль, перець. Приготування Крабові палички заморожуємо і натираємо на крупній тертці. Аналогічним чином натираємо сир і огірки. З огірків віджимаємо надлишки вологи. Картоплю і моркву відварюємо, остуджуємо, чистимо і також крупно натираємо. Солодкий лук ріжемо тонкими кільцями. Яйця відварюємо круто і окремо подрібнюємо білки від жовтків. Викладаємо салат шарами, промазуючи кожен майонезом. Верхівку "Мімози" посипаємо яєчним жовтком.