Сир фетакса чимось схожий на бринзу. Його готують з овечого, а іноді навіть з коров'ячого та козячого молока. Цей сир м'який та ніжний, має витончений кисло-солодкий смак. У ньому міститься багато білка і кальцію, а також до його складу входять особливі бактерії, які вбивають в нашому організмі шкідливі мікроби і сприяє гарному травленню. Тому салати з сиром фетакса не тільки дуже смачні, але й неймовірно корисні. І зараз ми познайомимо вас з деякими рецептами салатів з додаванням сиру фетакса.
Салат з сиром фетакса
Інгредієнти: сир фетакса - 200 г; цибуля біла - 05 шт.; помідор черрі - 200 г; крабове м'ясо - 200 г; лимон - 1 шт.; цукор - о,5 ч. ложки; оливкова олія; зелень. Приготування Помідори ріжемо на чотири частини, цибулю нарізаємо дрібними кубиками, сир і крабове м'ясо нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо на тарілку по черзі, спочатку крабове м'ясо, помідори і цибулю (хто цибуля не любить, його можна не класти), а зверху сир. Тепер видавлюємо сік з лимона. Готуємо заправку з оливкової олії, лимонного соку і цукру. Заправляємо салат, викладаємо зверху залишилися цілі помідори і прикрашаємо зеленню.
Салат з сиром фетакса, руколою, яйцем-пашот
Інгредієнти: сир фетакса - 100 г; рукола - 100 г; яйце куряче - 4 шт.; помідори - 4 шт.; олія оливкова - 50 г; тости 4 шт.; сік лимонний - за смаком; сіль; перець. Приготування Рукколу моєму і даємо стекти воді. Сир нарізаємо невеликими кубиками і перемішуємо з руколою, поливаємо оливковою олією і соком лимона.
У підсоленій воді варимо яйце-пашот . Помідори краще використовувати в'ялені. Для цього помідор нарізаємо на 8 частин, видаляємо сік і насіння, залишаємо тільки м'якоть. У вогнетривкий посуд викладаємо скибочки помідора і ставимо в духовку на 25 години на найнижчу температуру.
На блюдо викладаємо рукколу з сиром, в'ялені помідори , яйця-пашот, солимо і перчимо. Подаємо до столу з тостами.
Салат з сиру фетакса з баклажанами
Інгредієнти: баклажан - 3 шт.; фетакса - 400 г; листя зеленого салату - 100 г; оливкова олія - 150 г; кедрові горішки - 100 г; помідори черрі - 100 г; сіль, перець. Приготування Баклажани помиємо і поріжемо вздовж на пластини, а потім отримані шматки ще раз розрізаємо навпіл. Посипаємо їх невеликою кількістю солі і даємо постояти 25 хвилин, щоб вийшла гіркота. Змащуємо деко від духовки оливковим маслом і запікаємо баклажани до золотистого кольору.
Помідори розрізаємо навпіл. Горішки підсмажуємо на сухій сковороді. Сир фетаксу нарізаємо кубиками. Всі інгредієнти з'єднуємо, перчимо за смаком, трохи поливаємо оливковою олією, перемішуємо. Викладаємо на листя салату і подаємо до столу.
Грецький салат з сиром фетакса
Інгредієнти: капуста пекінська - 1 шт.; салат зелений - 1 пучок; петрушка -1 пучок; помідори - 5 шт.; оливки без кісточки - 1 банка; цибуля ріпчаста - 1 шт.; маслини без кісточок - 1 банка; сир фетакса - 350 г; перець болгарський - 2 шт.; сіль; перець; оливкова олія; лимон - 1/2 шт. Приготування Візьмемо великий салатник, щоб потім було зручніше перемішувати продукти. Листя капусти нарізаємо невеликими кубиками. Листя салату і петрушки нарізаємо крупно, цибулю півкільцями. Болгарський перець нарізаємо квадратиками (щоб салат був яскравіше, перець можна взяти різних кольорів). Помідори розрізаємо навпіл і нарізаємо на великі часточки, якщо помідорчики черрі їх просто розрізаємо на половинки. Сир фетакса нарізаємо середніми кубиками. Додаємо в салатник оливки і маслини. Солимо і перчимо за смаком. Поливаємо все соком лимона і оливковим маслом. Все акуратно перемішуємо. Грецький салат можна подавати до столу.