Салати з моркви збагаченими безліччю вітамінів. Багаті вони особливо каротином, який організмі перетворюється у вітамін А. Ці салати особливо корисні в період простудних захворювань. Ще одна перевага такого салату, хоч він і простий, але відмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Цікаві рецепти приготування чекають вас нижче.
Салат з моркви з сиром
Інгредієнти: сира морква - 200 г; сир твердий - 200 г; часник - 2 зубчики; майонез. Приготування Натираємо сир, сиру моркву і часник на дрібній тертці. Додаємо майонез і ретельно перемішуємо. Даємо салату настоятися 10 хвилин. Подаємо до столу.
Салат з морквою, яйцями і сиром
Інгредієнти: сир пармезан - 100 г; морква - 200 г; яйця курячі - 2 шт.; часник - 2 зубчики. Приготування Сир натираємо на тертці, при цьому виробляємо руху в одну сторону, щоб сирна стружка вийшла подовжена. Сиру моркву натираємо на тертці для корейської моркви з дрібним перетином. Яйця відварюємо, чистимо. Подрібнюємо яйця за допомогою виделки або натираємо на дрібну тертку. Часник пропускаємо через прес. Все перемішуємо, додаємо сіль і домашній майонез за смаком. Викладаємо салат в глибоке блюдо, прикрашаємо зверху натертим сиром і дрібно подрібненою зеленню.
Салат з морквою, яблуками, яйцями і сиром
Інгредієнти: цибуля ріпчаста - 3 головки; морква - 4 шт.; яблука - 4 шт.; сир чеддер - 300 г; яйце куряче - 4 шт.; майонез - 250 р. Приготування Яблука чистимо і тремо на дрібній тертці (чим більше яблук, тим соковитіше салат). Моркву чистимо і теж дрібно трьом. Ріпчасту цибулю чистимо, ріжемо тонкими кільцями і бланшируем. Яйця варимо в круту і дрібно нарізаємо. Сир натираємо на тертку. Укладаємо наші продукти шарами, бланшований цибуля, яблука, морква, яйця, сир, щедро змащуючи кожен шар майонезом. Зверху прикрашаємо зеленню.
Салат з моркви, яблук і сиру
Інгредієнти: морква - 3 шт.; яблуко - 2 шт.; волоський горіх подрібнений - 2 ст. ложки; майонез - 2 ст. ложки; сир твердий - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Моркву і яблука очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Перекладаємо їх в салатник, додаємо майонез, сир, горіхи, сіль за смаком і перемішуємо. Готовий салат прикрашаємо гілочками петрушки і кропу.
Салат з моркви, сиру і ковбаси
Інгредієнти: морква - 150 г; сир твердий - 150 г; ковбаса варено-копчена - 150 г; майонез - 2 ст. ложки; сіль. Приготування Сир натираємо на крупній тертці. Ковбасу нарізаємо дрібними брусочками. Кладемо нарізану ковбасу і натертий сир в салатник. Додаємо натерту моркву, солимо і заправляємо майонезом. Гарненько розмішуємо і подаємо до столу.