Салат зі свіжої моркви - це поживне і дуже корисна страва. Такої кількості вітамінів не містить в собі ні один інший овочевий салат. Давайте скоріше вже приготуємо його і пригости гостей. Пропонуємо вам кілька нескладних рецептів салату зі свіжої моркви!
Рецепт салату зі свіжої капусти та моркви з оцтом
Інгредієнти: білокачанна капуста - 200 г; сіль - за смаком; морква - 100 г; оцет - 1 ст. ложка; свіжа зелень - для прикраси. Приготування Пропорції для цього салату зі свіжої капусти і моркви вибираємо самостійно, за смаком. Отже, капусту тонко шаткуємо, посипаємо сіллю, і розминаємо руками так, щоб овоч став м'яким і пустив сік. Морква чистимо, натираємо на крупній терочке і перемішуємо з капустою. Потім заправляємо блюдо оцтом, поливаємо рослинним маслом, прикрашаємо дрібно нарізаною свіжою зеленню, і гарненько перемішуємо. Ну ось і все, поживний і корисний салат зі свіжою капустою і морквою з оцтом готовий!
Салат зі свіжої моркви та чорносливу
Інгредієнти: морква - 400 г; чорнослив - 200 г; спеції; сметана - 05 ст. Приготування Очищену і вимиту сиру моркву натираємо на крупній тертці або тонко шаткуємо ножем. Чорнослив промиваємо в теплій воді, заливаємо окропом і залишаємо приблизно на 15-20 хвилин. Потім воду зливаємо, нарізаємо його соломкою і з'єднуємо з морквою. Посипаємо по смаку цукром, солимо, перемішуємо, викладаємо в салатник і рясно поливаємо сметаною.
Салат зі свіжої буряків, моркви і капусти
Інгредієнти: білокачанна капуста - 300 г; морква - 100 г; яблуко - 200 г; сметана - 100 г; цукор - 50 г; свіжа зелень - за смаком. Приготування Свіжу капусту очищаємо від забруднених листя, видаляємо качан і знімаємо грубі стебла. Шаткуємо овоч тонкою соломкою і перекладаємо в глибоку миску. Яблука чистимо від шкірки, виймаємо серцевину і нарізаємо їх точно також. Моркву натираємо на крупній терочке.
Далі змішуємо всі інгредієнти з капустою, посипаємо блюдо сіллю, цукром і гарненько перемішуємо. При подачі на стіл поливаємо салат зі свіжою морквою сметаною і посипаємо зеленню.
Салат зі свіжої капусти з морквою, болгарським перцем
Інгредієнти: білокачанна капуста - 200 г; перець болгарський - 1 шт.; масло рослинне - 4 ст. ложки; морква - 1 шт.; цибулина червона - 1 шт.; зелень кропу - 1 пучок; спеції. Приготування Білокачанну капусту обробити і дрібно шаткуємо. Свіжу моркву чистимо, натираємо на крупній терочке і змішуємо з капустою. Додаємо за смаком сіль, ретельно розминаємо овочі руками і залишаємо приблизно на 15 хвилин, щоб вони пустили сік. А цим часом готуємо поки все інше: болгарський перчик очищаємо від насіння і рубаємо тонкою соломкою. Червоний цибулю нарізаємо півкільцями. Тепер з'єднуємо всі овочі і додаємо до них дрібно нарубану зелень. Заправляємо готовий салатик рослинним маслом і гарненько перемішуємо.
Салат зі свіжої буряків і моркви
Інгредієнти: буряк - 500 г; оцет - 1 ч. ложка; морква - 500 г; олія оливкова - 1 ч. ложка; спеції; петрушка - за смаком; сік лимонний - 1 ч. ложка. Приготування Сирий буряк і моркву ретельно промиваємо, очищаємо від бруду і витираємо насухо рушником. Потім овочі натираємо на крупній терочке, або подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна. У невеликій ємності змішуємо оцет, рослинне масло, лимонний сік і сіль. Гарненько все перемішуємо до однорідності і заливаємо подрібнені овочі приготовленої заправкою. Зверху прикрашаємо салат свіженької петрушкою і подаємо до столу.