Пропонуємо вашій увазі оригінальний і смачний салат з кальмарами і кукурудзою. Він чудово різноманітить ваш раціон і привнесе в нього пікантність і яскравість.
Салат з кальмарів з огірочком і кукурудзою
Інгредієнти: очищені кальмари - 500 г; кукурудза консервована - 350 г; яйце - 4 шт.; свіжі огірки - 2 шт.; цибуля зелена - 1 пучок; спеції; майонез - за смаком. Приготування Для приготування цього цікавого салату, спочатку відварюємо кальмарів. Для цього ставимо на плитку каструлю з водою, доводимо до кипіння, підсолюємо і кидаємо морепродукти. Проварюємо їх рівно 1 хвилину і акуратно виймаємо шумівкою, перекладають у миску з холодною водою. Витримуємо їх там ще 1 хвилину, після чого обсушуємо й нарізаємо кружечками.
Тепер відкриваємо баночку з консервованою кукурудзою, обережно зливаємо рідину і висипаємо її в миску до кальмарам. Яйця заздалегідь відварюємо круто, охолодити, чистимо і шаткуємо довільними шматочками. Огірки добре промиваємо, витираємо насухо рушником і рубаємо невеликими кубиками або соломкою.
Цибулю і укропчик обполіскуємо, трохи просушуємо, нарізаємо дрібно або просто нарываем руками на дрібні гілочки. Потім з'єднуємо всі інгредієнти в глибокій мисці, солимо, перчимо страву до смаку, заправляємо майонезиком і ретельно перемішуємо. Перекладаємо готовий салат з кальмарами, яйцем, цибулею, огірком і кукурудзою салат в салатник, прикрашаємо зверху свіжою зеленню і подаємо до столу.
Рецепт салату з кальмарами з кукурудзою
Інгредієнти: кальмари - 200 г кукурудза консервована - 150 г; цибулина - 1 шт.; сир - 100 г; яйце - 3 шт.; спеції; майонез - 2 ст. ложки. Приготування Кальмарів заздалегідь розморожуємо, кидаємо акуратно у вже киплячу воду і варимо рівно 3 хвилинки. Потім відкидаємо їх на друшляк, охолодити, як слід, і нарізаємо довільним способом. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і шаткуємо півкільцями. Викладаємо його у глубокою миску, заливаємо кип'яченою водою і залишаємо на 10 хвилин, щоб позбутися від зайвої гіркоти.
Яйця, попередньо виймаємо з холодильника, кладемо в невелику каструльку, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо на слабенькому вогні приблизно 7-8 хвилин. Після цього обдаємо їх холодною водою, остуджуємо, чистимо й нарізаємо на невеликі шматочки. Подрібнюємо сир на середній терочке. Консервовану кукурудзу відкидаємо на друшляк. Потім перекладаємо всі підготовлені інгредієнти в красиве блюдо, підсолюємо за смаком, поливаємо домашнім майонезом і гарненько перемішуємо. Подаємо готовий салат до столу краще охолодженим.
Салат з кальмарами, кукурудзою і крабовими паличками
Інгредієнти: крабові палички - 250 г; кальмари - 500 г; консервована кукурудза - 200 г; спеції; шинка - 100 г; майонез - за смаком. Приготування Отже, спочатку відварюємо кальмарів: беремо каструлю середніх розмірів, наливаємо в неї воду і ставимо на плиту. Як тільки рідина закипить, підсолюємо трохи і акуратно опускаємо рівно на 3
хвилини кальмарів. Далі обережно виймаємо морепродукти шумівкою, викладаємо на тарілку і залишаємо остигати. Після цього шаткуємо їх тоненькою соломкою і кидаємо в салатник.
Заздалегідь розморожуємо крабові палички, теж нарізаємо їх соломкою і відправляємо в мисочку. Тепер переходимо до підготовки шинки: рубаємо м'ясо аналогічним способом і додаємо в салат. Потім ретельно перемішуємо всі інгредієнти між собою, злегка додаємо сіль блюдо, приправляємо свіжомеленим чорним перцем і заправляємо готовий салат майонезом.