Ще один спосіб приготувати знаменитий крабовий салат - додати до його складу кільця кальмарів. У підсумку такий салат підійде як для святкового столу, так і для буденних трапез.
Салат з кальмарів з крабовими паличками, свіжим огірком і яйцем
Інгредієнти: крабові палички - 250 г; кальмари - 2-3 тушки; свіжий огірок (великий) - 1 шт.; яйця - 3-4 шт.; консервована кукурудза - 1 банка; майонез; сіль, перець. Приготування Тушки кальмарів ошпарюємо окропом і даємо постояти хвилину. Потім зчищають з тушок плівку і видаляємо рогову пластинку і нутрощі, якщо це не було зроблено заздалегідь виробником. Яйця відварюємо круто і дрібно нарізаємо. Огірок і крабові палички ріжемо дрібними кубиками, а охолоджені тушки кальмарів - півкільцями. Змішуємо всі інгредієнти, включаючи кукурудзу, в салатнику, заправляємо майонезом, сіллю і перцем. Даємо салату з кальмарами , кукурудзою і крабовими паличками охолонути в холодильнику, після чого подаємо до столу.
Рецепт салату з кальмарів і крабових паличок
Інгредієнти: крабові палички - 500 г; кальмари консервовані - 2 банки; м'ясо криля - 2 банки; яйця - 4-5 шт.; майонез; червона ікра - для прикраси; сіль, перець - за смаком; зелень; тарталетки. Приготування Крабову паличку розправляємо єдиний пласт, всі пласти з упаковки складемо стопкою і нарізаємо соломкою. Кальмарів нарізаємо більш тонкими кільцями, якщо це необхідно. М'ясо криля розминаємо виделкою. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти салату з майонезом і нарубаною зеленню. Охолоджуємо закуску не менше 15 годин, після чого розкладаємо салат з крабових паличок і консервованих кальмарів за тарталеткам і прикрашаємо червоною ікрою.
Салат з кальмарами, креветками, крабовими паличками і яйцями
Інгредієнти: креветки очищені - 300 г; крабові палички - 250 г; кальмари - 2-3 тушки; яйця - 5-6 шт.; мідії - 200 г; томати черрі - 3-4 шт.; майонез; зелень; сіль, перець. Приготування Тушки кальмарів чистимо і обварюють в підсоленій воді 1 хвилину. Відварених головоногих нарізаємо тонкими півкільцями. Також швидко обварюють мідії та креветки (жменю креветок залишимо для прикраси). Яйця варимо круто і подрібнюємо. Змішуємо морепродукти з відварним яйцем. Заправляємо салат майонезом і ставимо в холодильник.
Тим часом подрібнюємо зелень і нарізаємо помідори тонкими кружечками. Охолоджений салат з мідіями, крабовими паличками і кальмарами викладаємо в салатник, прикрашаємо томатами, зеленню і креветками, після чого подаємо до столу.