Легкі і смачні салати з капусти з курячою грудкою, можуть стати частиною дієтичного меню або прикрасою святкового столу. Вибирайте свій ідеальний рецепт з зображень нижче.
Салат з курячою грудкою і китайською капустою
Інгредієнти: Для салату:
локшина - 1 упаковка; вершкове масло - 1/4 ст.; насіння кунжуту - 1 /2 ст.; пелюстки мигдалю - 1/2 ст.; китайська капуста - 1 головка; зелена цибуля - 6 пір'їнок; відварене куряче філе - 1/2 шт. Для заправки:
кукурудзяна олія - 1/4 ст.; винний оцет - 1/4 ст.; соєвий соус - 1 ст. ложка; кунжутне масло - 1 ст. ложка; цукор - 1/8 ст. Приготування Відварюємо локшину до готовності, після чого смажимо на вершковому маслі з додаванням насіння кунжуту і мигдалю 5-7 хвилин. Обсмажену локшину остуджуємо. Капусту дрібно шаткуємо, нарізаємо зелену цибулю. Відварене філе ріжемо кубиками.
Кукурудзяне масло збиваємо з винним оцтом і соєвим соусом . Додаємо в заправку кунжутне масло і цукор і знову збиваємо все разом. Підготовлені інгредієнти для салату змішуємо і заправляємо соусом. Подаємо до столу відразу після приготування.
Салат з курячою грудкою, пекінською капустою і кукурудзою
Інгредієнти: Для салату:
оливкова олія - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 2 шт.; куряче філе - 1 шт.; пекінська капуста - 1 головка; консервована кукурудза - 1 банка; петрушка. Для заправки:
бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; оливкова олія - 1 ст. ложка; вода - 1 ст. ложка. Приготування Куряче філе відварюємо і розбираємо на волокна. Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями, а болгарський перець - соломкою. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю з перцем до м'якості. Потім обсмажену суміш повністю охолодити. Пекінську капусту шаткуємо. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти для салату. Бальзамічний оцет збиваємо з маслом і водою і заправляємо отриманою сумішшю салат.
Салат з пекінською капустою і курячою грудкою
Інгредієнти: соєвий соус - 4 ст. ложки; насіння кунжуту - 2 ч. ложки; куряче філе - 1 шт.; пекінська капуста - 1 шт.; червонокачанна капуста - 1/4 шт.; морква - 1 шт.; зелена цибуля - 3 пера; мандарин - 1 шт.; червоний винний оцет - 1/3 ст.; тертий часник і імбир - по 1 ч. ложці; коричневий цукор - 2 ст. ложки; соус чилі - 1 1/2 ч. ложки; пелюстки мигдалю. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Столову ложку соєвого соусу
змішуємо з 1/2 ч. ложки кунжутного масла і промазуємо отриманою сумішшю курятину. Викладаємо філе на деко і ставимо в духовку запікатися до повної готовності. Готову куру нарізаємо шматочками.
Обидва види капусти шаткуємо і змішуємо в салатнику, додаємо до них натерту моркву, нарізану цибулю, шматочки мандарина, очищеного від плівок і курятину. В іншій мисці змішуємо залишився соєвий соус з оцтом, тертим часником і імбиром, кунжутною олією, цукром і гострим соусом. Поливаємо салат заправкою і перемішуємо. Готовий салат з курячою грудкою і капустою перед подачею посипаємо шматочками мигдалю.