Вернуться назад Распечатать

Салат з капустою і курячою грудкою

Салат з капустою і курячою грудкою
Легкі і смачні салати з капусти з курячою грудкою, можуть стати частиною дієтичного меню або прикрасою святкового столу. Вибирайте свій ідеальний рецепт з зображень нижче.

Салат з курячою грудкою і китайською капустою


Інгредієнти:
Для салату:

  • локшина - 1 упаковка;

  • вершкове масло - 1/4 ст.;

  • насіння кунжуту - 1 /2 ст.;

  • пелюстки мигдалю - 1/2 ст.;

  • китайська капуста - 1 головка;

  • зелена цибуля - 6 пір'їнок;

  • відварене куряче філе - 1/2 шт.


  • Для заправки:

  • кукурудзяна олія - 1/4 ст.;

  • винний оцет - 1/4 ст.;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • кунжутне масло - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1/8 ст.


  • Приготування
    Відварюємо локшину до готовності, після чого смажимо на вершковому маслі з додаванням насіння кунжуту і мигдалю 5-7 хвилин. Обсмажену локшину остуджуємо. Капусту дрібно шаткуємо, нарізаємо зелену цибулю. Відварене філе ріжемо кубиками.
    Кукурудзяне масло збиваємо з винним оцтом і соєвим соусом . Додаємо в заправку кунжутне масло і цукор і знову збиваємо все разом. Підготовлені інгредієнти для салату змішуємо і заправляємо соусом. Подаємо до столу відразу після приготування.

    Салат з курячою грудкою, пекінською капустою і кукурудзою


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • куряче філе - 1 шт.;

  • пекінська капуста - 1 головка;

  • консервована кукурудза - 1 банка;

  • петрушка.


  • Для заправки:

  • бальзамічний оцет - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • вода - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Куряче філе відварюємо і розбираємо на волокна. Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями, а болгарський перець - соломкою. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю з перцем до м'якості. Потім обсмажену суміш повністю охолодити. Пекінську капусту шаткуємо. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти для салату. Бальзамічний оцет збиваємо з маслом і водою і заправляємо отриманою сумішшю салат.

    Салат з пекінською капустою і курячою грудкою


    Інгредієнти:

  • соєвий соус - 4 ст. ложки;

  • насіння кунжуту - 2 ч. ложки;

  • куряче філе - 1 шт.;

  • пекінська капуста - 1 шт.;

  • червонокачанна капуста - 1/4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 3 пера;

  • мандарин - 1 шт.;

  • червоний винний оцет - 1/3 ст.;

  • тертий часник і імбир - по 1 ч. ложці;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • соус чилі - 1 1/2 ч. ложки;

  • пелюстки мигдалю.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Столову ложку соєвого соусу
    Салат з капустою і курячою грудкою
    змішуємо з 1/2 ч. ложки кунжутного масла і промазуємо отриманою сумішшю курятину. Викладаємо філе на деко і ставимо в духовку запікатися до повної готовності. Готову куру нарізаємо шматочками.
    Обидва види капусти шаткуємо і змішуємо в салатнику, додаємо до них натерту моркву, нарізану цибулю, шматочки мандарина, очищеного від плівок і курятину. В іншій мисці змішуємо залишився соєвий соус з оцтом, тертим часником і імбиром, кунжутною олією, цукром і гострим соусом. Поливаємо салат заправкою і перемішуємо. Готовий салат з курячою грудкою і капустою перед подачею посипаємо шматочками мигдалю.