Зелений горошок завжди надає стравам свіжість і цікаву текстуру. У сезон можна використовувати в салатах свіжої зелений горошок, подавши його прямо у свіжому вигляді, лише промивши і перебравши перед цим, або злегка обсмаживши, а в холодну пору згодиться і заморожений або консервований продукт.
Рецепт салату з куркою і зеленим горошком
Інгредієнти: Для салату:
куряче філе - 1 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; зелений горошок - 1/2 ст.; маслини - 1 /2 ст. Для заправки:
майонез - 1/3 ст.; базилік; часник. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо кубиками. До курки додаємо дрібно нарізану зелену цибулю і маслини, все перемішуємо. Моєму і перебираємо зелений горошок, додаємо горошини до інших інгредієнтів.
Базилік і часник подрібнюємо за допомогою блендера. Зелень змішуємо з майонезом і заправляємо салат отриманим соусом. Щоб заправка вийшла ще більш насиченим смаком і натуральної, рекомендуємо використовувати для її основи домашній майонез .
Салат з куркою, яйцями і горошком
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; яйця - 3 шт.; болгарський перець - 1 шт.; зелений горошок - 1/2 ст.; лимонний сік - за смаком; домашній майонез - за смаком. Приготування Курятину відбиваємо, приправляємо сіллю і перцем з обох сторін, після чого обсмажуємо до повної готовності, охолодити і нарізаємо кубиками. Яйця варимо круто і дрібно нарізаємо. Болгарський перець ріжемо тонкою соломкою. Зелений горошок чистимо і перебираємо. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо майонезом і лимонним соком. Перед подачею даємо салату охолоне пару годин і подаємо до столу просто так або у складі сендвіча, на підсмаженому тості і зі склянкою соку.
Салат з кукурудзою, куркою і горошком
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; селера - 2 стебла; морква - 2 шт.; зелений горошок - 1 ст.; консервована кукурудза - 1 ст.; родзинки - 1/2 ст. Для соусу:
майонез - 1 ст.; кетчуп - 2 ст. ложки; оливкова олія - 1 ч. ложка; гірчиця - 1 ч. ложка. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і розбираємо на волокна. Селера дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці. Змішуємо курятину з підготовленими овочами, додаємо склянку консервованої кукурудзи і попередньо розпарений ізюм. Майонез збиваємо з маслом, гірчицею і кетчупом. Готовим соусом заправляємо салат і подаємо до столу.
Такий салат можна подавати просто так - він ситний і сам по собі - а можна додати до нього гарнір з картопляного пюре або відвареного рису для особливо зголоднілих.
Салат з куркою, горошком і огірком
Інгредієнти: Для заправки:
петрушка - 1 /4 ст.; базилік - 1/4 ст.; зелена цибуля - 1/2 ст.; рисовий оцет - 2 ст. ложки; діжонська гірчиця - 1/2 ст. ложки; оливкова олія - 1 ст. ложка; мед - 1 ч. ложка; сіль; часник - 1 зубчик. Для салату:
куряче філе - 1 шт.; селера - 2 стебла; зелений горошок - 3/4 ст.; сир моцарелла - 80 г; огірок - 1-2 шт.; пелюстки мигдалю - 2 ст. ложки. Приготування Для заправки зелень пюрируем в блендері. У готове пюре додаємо олію, гірчицю, мед і пропущений через прес часник. Солимо заправку за смаком і збиваємо все ще раз.
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо кубиками. Селера ріжемо впоперек дрібними шматочками. Сир натираємо на крупній тертці. Огірок також натираємо, а надлишки вологи віджимаємо. Змішуємо всі салатні інгредієнти разом з мигдалевими пелюстками або просто покришеним мигдалем. Заправляємо салат заздалегідь приготовленої заправкою і подаємо до столу.