Маслини хоч і подобались багатьма, але, тим не менш, та частина людства, яка прихильно ставиться до цього продукту, не може не погодитися, що ніщо не привносить в салат такий пікантності, як маслини або оливки в його складі.
Давайте поекспериментуємо і дізнаємося, як приготувати салат з маслинами і куркою.
Салат з курки з помідорами і оливками
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; паста "бантики" - 300 г; салат латук - 1 жменя; томати черрі - 300 г; огірок - 1 шт.; маслини - 1 банка; тертий пармезан - 1/2 ст. Для заправки:
часник - 2 зубчики; лимонний сік - 2 ст. ложки; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка; вустерширський соус - 1 ч. ложка; майонез - 1 ст.; сіль, перець - по щіпці. Приготування Куряче філе відварюємо і розбираємо на великі волокна. Пасту відварюємо в підсоленій воді до готовності, після чого надлишки води зливаємо, а самі "бантики" остуджуємо і змішуємо з курятиною. Помідори ріжемо навпіл або на четвертинки, залежно від розміру. Огірки ріжемо тонкими півкільцями, а маслини - кільцями. Всі підготовлені інгредієнти закладаємо в салатник до курки і пасти.
Часник розтираємо з сіллю і перцем. Заливаємо часникову пасту лимонним соком, додаємо гірчицю , сік лимона і майонез. Заправляємо готовим соусом салат і посипаємо його пармезаном перед подачею.
Салат з куркою, ананасом і маслинами
Інгредієнти: Для салату: куряче філе - 2 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; ананас - 1 шт.; шпинат - 1 пучок; маслини - 1 жменя; авокадо - 1 шт.; сир фета - 1/2 ст.; червоний цибулю. Для заправки:
рослинне масло - 3/4 ст.; яблучний оцет - 1/4 ст.; мед - 3 ст. ложки; часник - 2 зубчики; сіль, перець. Приготування Курятину змащуємо оливковою олією з обох сторін, після чого приправляємо сіллю і перцем. Обсмажуємо птицю на сковороді-гриль до
повної готовності, після чого остуджуємо і ріжемо. Шматочки ананаса також обсмажуємо на грилі до тих пір, поки вони не покриються апетитною карамелизованной скоринкою. Викладаємо шматочки ананаса і курятини на подушці зі шпинату, додаємо маслини і покришений сир фета. Зверху викладаємо на салат з курки з маслинами тонкі кільця червоного цибулі.
Для заправки за допомогою віночка збиваємо масло з оцтом і медом в однорідну емульсію. Сіль і перець додаємо за смаком, доповнюємо заправку пропущеним через прес часником. Поливаємо салат заправкою і подаємо до столу.