З кальмарів готують безліч цікавих страв, адже вони смачні і в смаженому, і у вареному, і в тушкованому вигляді. Зараз ми вам розповімо кілька рецептів приготування салатів з кальмарами і картоплею.
Салат з кальмарами, картоплею і зеленим горошком
Інгредієнти: філе кальмарів - 300 г; морква - 200 г; картопля - 300 г; солоні огірки - 3 шт.; консервований зелений горошок - 250 г; майонез - 120 г; сіль - за смаком. Приготування Кальмари чистимо і в киплячій воді відварюємо близько 3 хвилин. Потім охолоджуємо і нарізаємо соломкою. Точно так само ріжемо відвареної картопля, солоні огірки і варену моркву. Замість солоних огірків можна також використовувати і свіжі. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо зелений горошок, майонез і перемішуємо. Якщо потрібно, то досолює за смаком.
Салат з кальмарів з картоплею і яйцем
Інгредієнти: кальмари - 400 г; картопля - 300 г; яйця - 4 шт.; цибуля - 1 шт.; огірки свіжі - 2 шт.; майонез - за смаком. Приготування Очищені кальмари опускаємо в окріп і варимо 3 хвилини. Картоплю відварюємо в шкірці, яйця - круто. Всі інгредієнти нарізаємо кубиками, за смаком солимо і заправляємо салат майонезом.
Рецепт салату з кальмарами і картоплею
Інгредієнти: кальмари - 300 г; картопля - 3 шт.; мариновані огірки - 3 шт.; цибуля зелена - 1 пучок; сметана - 2 ст. ложки; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Картопля варимо в шкірці, остуджуємо і нарізаємо кубиками. Кальмари чистимо, опускаємо в киплячу воду і варимо пару хвилин, довше варити не потрібно, інакше вони стануть жорсткими і несмачними. Воду зливаємо, кальмари остуджуємо і нарізаємо соломкою. Змішуємо кальмари з картоплею, додаємо подрібнений зелений лук, нарізані кубиками огірки, сметану і перемішуємо. Солимо і перчимо готовий салат до смаку.
Як приготувати салат з консервованими кальмарами і картоплею?
Інгредієнти: кальмари консервовані - 1 банка; картопля - 300 г; яйця - 2 шт.; цибуля - 100 г; рослинна олія - 30 мл; сіль, чорний мелений перець, зелень - за смаком. Приготування Картопля варимо в мундирі», чистимо і ріжемо кубиками. Дрібно кришимо ріпчасту цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. Яйця варимо круто, чистимо і теж ріжемо кубиками. Консервовані кальмари також подрібнюємо. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо рослинне масло, сіль, перець і перемішуємо. Зверху салат посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Салат з кальмарами, оливками і картоплею
Інгредієнти: консервовані кальмари - 1 банка; картопля - 4 шт.; яблука - 1 шт.; оливки без кісточок - 70 г; солоні огірки - 2 шт.; яйця - 3 шт.; горошок консервований - 1 банка (240 г); зелений лук, майонез - за смаком. Приготування Картопля, зварена в мундирі» і яблуко чистимо і тремо на крупній тертці. Кальмари і солоні огірки нарізаємо соломкою. Відварені круто яйця і оливки також подрібнюємо. В глибокому салатнику з'єднуємо всі інгредієнти, за смаком додаємо подрібнену зелену цибулю і майонез, гарненько все перемішуємо.
Салат з кальмарами, грибами і картоплею
Інгредієнти: кальмари - 05 кг; картопля - 3 шт.; гливи - 05 кг; яйця - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 100 г; майонез - 200 р. Приготування Гливи промиваємо й варимо в підсоленій воді 5-7 хвилин. Потім гриби віджимаємо і нарізаємо соломкою. Очищені кальмари проварюємо близько 3 хвилин після закипання, потім даємо їм охолонути і ріжемо соломкою. Цибулю ріжемо півкільцями і обдаємо окропом (завдяки цьому піде гіркота). Відварену картоплю і яйця також ріжемо соломкою. З'єднуємо всі підготовлені продукти, заправляємо салат майонезом і добре перемішуємо.