Салати дозволяють випустити фантазію на волю. Нові поєднання, придумані домогосподарками і кухарями, перетворюються на смачні надбання громадськості. Один з нових салатів, про які ми поговоримо в цій статті, відрізняється не тільки цікавим смаком, але і невисокою калорійністю.
Салат з пекінською капустою і кальмарами
Інгредієнти: кальмари - 2 тушки; креветки очищені - 150 г; пекінська капуста - 1 качан; консервована кукурудза - 1 банка; томати черрі - 1 жменя; майонез - за смаком; оливки - 50-70 р. Приготування Тушки кальмарів ошпарюємо і знімаємо з них плівку. Видаляємо нутрощі і знову заливаємо кальмари окропом. Тримаємо головоногих у воді 1 хвилину, після чого дістаємо, остуджуємо і ріжемо кільцями.
Креветки відварюємо. Пекінську капусту (зелену частину) дрібно шаткуємо. З кукурудзи зливаємо рідину, а самі зернятка змішуємо з уже підготовленими інгредієнтами. Помідори ріжемо невеликими кружечками, або четвертинками. З'єднуємо всі інгредієнти в салатник, додаємо оливки і заправляємо салат з кальмарами , капустою і кукурудзою майонезом.
Рецепт салату "Нептун" з кальмарами і морською капустою
Інгредієнти: кальмари - 2-3 тушки; крабові палички - 200 г; креветки консервовані - 200 г; яйця - 5 шт.; морська капуста - 100 г; майонез для заправки; червона ікра - для прикраси. Приготування Кальмари чистимо, миємо й відварюємо в киплячій підсоленій воді 1 хвилину. Відварені тушки остуджуємо і ріжемо невеликими кільцями. Крабові палички розгортаємо в єдиний пласт і нарізаємо соломкою. Яйця відварюємо, білки відділяємо від жовтків і дрібно нарізаємо. Жовтки перетираємо з майонезом. Морську капусту, для зручності поїдання салату, розрізаємо навпіл. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, додаємо креветки і заправляємо блюдо майонезом. Перед подачею "Нептун" прикрашаємо червоною ікрою.
Салат з кальмарів з яйцем і капустою
Інгредієнти: кальмари - 2-3 тушки; мідії консервовані - 1 банка; крабові палички - 150 г; яйця - 4-5 шт.; пекінська капуста - 1 качан; консервована кукурудза - 1/2 банки; помідор - 1 шт.; зелень - за смаком; майонез - за смаком. Приготування Тушки кальмарів промиваємо гарячою водою, щоб позбавиться від покриває плівки. Відварюємо кальмарів в киплячій підсоленій воді 30-40 секунд або обдаємо окропом ще 2 рази. Після, головоногих нарізаємо тонкими кільцями і викладаємо в салатник. Крабові палички нарізаємо кубиками і разом з мідіями відправляємо до нарізаним кальмарам.
Пекінську капусту тонко шаткуємо. Яйця відварюємо круто, чистимо і дрібно рубаємо. Помідори ріжемо кубиками. З кукурудзи зливаємо надлишки рідини. Підготовлені інгредієнти перемішуємо разом з нашими морепродуктів і заправляємо салат майонезом. Перед подаванням страву ставимо в холодильник на 1-2 години, а після посипаємо свіжою зеленню в якості прикраси.
Салат з кальмарами, морською капустою і яйцями
Такий салат на швидку руку виручить вас у засилля свят, коли гості і близькі вимагають різноманітності на банкетному столі.
Інгредієнти: консервовані кальмари - 1 банка; морська капуста - 150 г; консервований зелений горошок - 1 банку; яйця - 5 шт.; майонез - за смаком. Приготування Яйця відварюємо круто, чистимо і дрібно рубаємо. Змішуємо яйця з морською капустою, додаємо консервований горошок, попередньо зливши з неї рідину. Консервовані кальмари ріжемо тонкими кільцями або соломкою, після чого додаємо до решти інгредієнтів. Заправляємо блюдо майонезом і подаємо до столу.